Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi voiton päässä shokkiyllätyksestä, EM-kisojen puolivälieräpaikasta

 

Suomi voiton päässä shokkiyllätyksestä, EM-kisojen puolivälieräpaikasta


Kun Suomen maajoukkueella on yksi ottelu jäljellä EM-koripallon jatkosarjassa, on ”susijengillä” mahdollisuus järjestää kaikkien aikojen suuryllätys. Suomi kukisti lauantaina Georgian 87-73 (36-33) pitäen unelman EM-pudotuspeleistä elossa. Mikäli Suomen onnistuisi maanantaina kaataa jatkosarjan päätöspelissä viime vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi sijoittunut Slovenia, etenisi Suomi Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon, puolivälieriin.

Suomi hoiti Georgia-ottelusta voiton kotiin uskomattomalla joukkuepanoksella kuuden pelaajan noustessa kaksinumeroisiin pistelukemiin.

- Joukkue näytti syvyytensä,  pelifilosofiamme ja osoitti olevansa oikea koripallojoukkue. Ajatuksemme on, että jokainen pelaaja saa unelmoida siitä, että tänään on hänen päivänsä loistaa. Tänään niitä loistajia oli useampia. Uskomaton joukkuesuoritus kovassa paikassa!, kehui Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann suojattejaan.

- Nyt voidaan myös varmasti viimeistään lopettaa jankutus siitä, ettei tämä joukkue voi voittaa tiukkoja tai tärkeitä otteluita.

Ottelun päätyttyä Suomen maajoukkuepelaajat juhlivat voittoa, mutta ehkä vielä käsittämättä minkälaiseen asemaan joukkue on itsensä pelannut. Yksi voitto erottaa Suomen Euroopan kahdeksan parhaan sakista, joka olisi käynnissä olevien EM-kisojen suurin yllätys sitten Suomen selviämisen 12 parhaan joukkoon.

Kysymykseen ”olisitko ennen turnausta uskonut, että Suomi pelaa paikasta EM-puolivälieristä” saatiin vilpittömiä vastauksia.

- Jos olisin ajatellut asiaa, niin en varmasti olisi uskonut, heitti ottelun ratkaisupelaajiin hullulla tsempillään lukeutunut Kimmo Muurinen pilke silmäkulmassa.

- Ennen turnausta tiesimme, että voimme hyvänä päivänä haastaa Euroopan suurmaita ja jopa voittaa niitä kuten olemme aiempina vuosina osoittaneet. Mutta rehellisesti sanottuna, ei puolivälieräpaikasta pelaaminen käynyt mielessä, kertoi tasaisen Suomen joukkueen parhaaksi korintekijäksi Georgiaa vastaan 14 pisteellään noussut Mikko Koivisto.

- Kukaan muu ei varmasti uskonut tällaiseen tilanteeseen, mutta joukkue uskoi sen olevan mahdollista, vakuutti ottelun ratkaisuvaiheissa loistanut Shawn Huff.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle