Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jyväskylän vesihyppyri avattiin näyttävien SM-kisojen myötä

 

Jyväskylän vesihyppyri avattiin näyttävien SM-kisojen myötä


Jyväskylässä kilpailtiin lauantaina freestylehiihdon vesihyppyjen Suomen mestaruuksista uutuuttaan hohtavalla vesihyppyrillä. Laajavuoren kupeessa sijaitsevalle Vuorilammelle kerääntyi 25 kilpailijaa nauttimaan aurinkoisesta säästä ja ottamaan osaa ensimmäisiin vesihypyn SM-kisoihin.

Vuorilammen vesihyppyri on rakennettu kuluneen kesän aikana kahden jyväskyläläisen hiihtoseuran toimesta. Jyväskylän Freestyleseuran ja JKL Freeriden yhteisprojektina tehty vesihyppyri on palvellut seuroja kesäharjoituspaikkana ja ensi kesänä myös seurojen ulkopuoliset ovat tervetulleita harjoittelemaan Jyväskylän loisto-olosuhteisiin.

”Heinäkuun alussa aloitettiin hyppyrin rakennustyöt. Ensin ajettiin 20 rekkakuormallista maata vauhdinottoon ja kaivinkoneiden viimeisteltyä maatyöt aloitimme puurakenteiden kasaamisen kymmenen talkoolaisen voimalla”, Tuukka Terva-Aho kertoo mittavasta rakennusurakasta.

Tähän asti Suomen ainoa vesihyppyri on sijainnut Nurmeksessa, joten toiselle kiinteälle harjoituspaikalle on ollut selkeästi tilausta.

”Veteen pystyt tulemaan esimerkiksi tuplavoltit vajaana alas ja se ei satu samalla lailla kuin lumella. Talvella koko kausi voi loppua siihen yhteen kaatumiseen, joten on hyvä että liikeradat pystytään harjoittelemaan turvallisissa olosuhteissa ennen lumelle siirtymistä”, Terva-Aho valottaa.

Terva-Aho luotsaa Jyväskylän Freestyleseuran new school toimintaa ja harjoituksia on pidetty aktiivisesti koko kesän.

”Neljä kertaa viikossa olemme käyneet hyppimässä täällä Vuorilammella ja laskijat ovat sen lisäksi tehneet omatoimisesti esimerkiksi trampoliinihyppimistä ja muuta liikuntaa. Syksyllä sitten panostetaan kuivaharjoitteluun, kun vesi alkaa olla liian kylmää hyppimiseen”, Terva-aho jatkaa.

Vesihypyn SM-kisoissa kilpailtiin kolmessa sarjassa. Naisten sarjan voiton vei Roosa Parkkola. Rookie-sarjassa komeimmat hypyt leiskautti Miska Mustonen ja Pro-sarjan voiton nappasi Pontus Penttilä.

”Kisa näytti oikein hyvältä. Päivän aikana nähtiin näyttäviä hyppyjä ja vielä kun pojat oppivat hallitsemaan kilpailuhermot, niin tästä on hyvä lähteä kohti talven kilpailuja”, Terva-Aho totesi kilpailujen päätteeksi.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle