Italia pelasi Suomen todella ahtaalle

Mauro Berruton valmentama Italia pelasi Suomen todella ahtaalle jatkopaikan suhteen lentopallon EM-lopputurnauksessa. Italia vei sunnuntain alkulohkon toisen ottelun 0-3 (23-25, 25-27, 21-25 )

Belgian 3-1- voitto Ranskasta teki Suomen tilanteen entistä tukalammaksi. Lohkon kolme parasta selviää jatkopeleihin ja lohkon viimeiseksi jäävän joukkueen pelit loppuvat alkusarjan jälkeen.

Suomi kohtaa alkulohkon päätöspelissä maanantaina kello 17 Suomen aikaa Belgian. Jatkopaikkaan ilman muiden apua vaaditaan 3-0- voitto. Näin ainakin Belgia jäisi eäsuhteella Suomen taakse. 3-1- voitto riittää jatkopaikkaan, jos Ranska häviää iltapelinsä Italialle puhtaasti 0-3 ja Suomen eräpisteiden suhde olisi ranskalaisia parempi.

Vahva aloitus suli heikon hyökkäyspelin myötä

Suomen avaus oli tuttu. Mikko Esko passarina, Mikko Oivanen hakkurina, Olli Kunnari ja Antti Siltala yleispelaajina, Konstantin Shumov ja Matti Oivanen keskitorjujina sekä Pasi Hyvärinen liberona.

Mikko Esko avasi syöttövuorollaan Suomen pelin upeasti. Passarinsa syöttövuolla Suomi hankkiutui 6-1- johtoon. Seuraavan nykäisyn Suomi sai aikaiseksi juuri ennen toista teknistä aikalisää Mikko Oivasen torjunnalla ja hyökkäyspisteellä (16-9).

Italia pääsi aikalisän jälkeen peliin mukaan ja Luigi Mastrangelon ässäsyöttö kavensikin eron jo kolmeen pisteeseen (17-14). Erän lopulla Italia tuli jo tasoihin 23-23 Luigi Mastrangelon torjunnalla kentälle tulleesta Urpo Sivulasta. Heti perään Cristian Savani torjui Sivulan ja Italia ansaitsi eräpallon. Eräpallossa Olli Kunnari löi verkkoon ja italialaiset nousivat erävoittoon vieden erän lopun peräti 9-2.

Toinen erä jatkui siitä mihin avauserä päättyi eli Italia vei ottelua. Suomi nousi kuitenkin mukaan Matti Oivasen kahden ässäsyötön myötä (10-12). Samalla myös hakkuri Urpo Sivula heräsi peliin ja hyökkäsi pallon toisensa jälkeen vastustajan kenttään. Suomi nousikin johtoon erässä ensimmäisen kerran 15-14- tilanteessa.

Cristian Savanin ässä (18-21) vei italialaiset turvalliseen johtoon, mutta turvattomaksi saapasmaan miesten tilanteen teki Matti Oivanen tykkisyötöillään. Suomi tuli tasoihin 21-21. Johdossa (23-22) piipahtamisen jälkeen Italia kuitenkin käänsi erän terävämpänä itselleen 25-27.

Kolmannessa erässä Italia karkasi neljällä perättäisellä pisteellä 7-11- johtoon ja säilytti etumatkansa tasaisesti loppuun asti.