Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon olkapää kesti Valenciassa 60 kierroksen testiurakan

 

Ajon olkapää kesti Valenciassa 60 kierroksen testiurakan


Olkapäävammasta hyvää vauhtia toipuva oleva Niklas Ajo lähtee luottavaisin mielin tulevana viikonvaihteena Aragonin radalla ajettavaan MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan kauden 13. MM-osakilpailuun.
Ajo testasi maanantaina oikean olkapäänsä kuntoa Valencian 4005 metrin mittaisella Ricardo Tormo-radalla, jonka hän kiersi 60 kertaa käytännössä ongelmitta.
- Indianapolisissa elokuun lopulla loukkaamassani olkapäässä ei tuntunut ajaessa enää kipua, vaikkakin parissa äkillisessä tilanteessa se muistutti vielä vähän itsestään, kertoi saksalaistiimi Interwettenin Aprilia RSW-pyörällä kilpaileva 17-vuotias Ajo.
Valkeakoskelaiskuljettaja keskittyi hyvissä olosuhteissa ajetuissa testeissä lähinnä tuntuman hakemiseen lyhyen tauon jälkeen. Hän joutui jättämään edellisen, reilu viikko sitten Misanon radalla ajetun San Marinon osakilpailun väliin.
- Valencian testeissä pääpaino oli nimenomaan ajofiiliksen palauttamisessa, eikä niinkään pyörän säädöissä.
Ensimmäinen MM-kausi on tuonut Ajolle tullessaan ison tukun uusia ja opettelua vaativia ratoja. Kauden viidestä viimeisestä osakilpailusta Aragon ja Valencia ovat hänelle jo entuudestaan tuttuja myös Espanjan CEV-sarjan myötä.
Japanin Motegi, Australian Phillip Island ja Malesian Sepang  sen sijaan lukeutuvat uusien tuttavuuksien joukkoon raskaalla ja mantereelta toiselle siirtyvällä syyskaudella.
- Ei muuta kuin hyvä rutistus vielä tähän loppukauteen, tuumii viime vuonna juuri Valencian perinteisessä päätösosakilpailussa MM-debyyttinsä villin kortin kuljettajana tehnyt Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle