Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hannu Kangas jättää tehtävänsä, Kari Ihalainen keihäänheiton lajivalmentajaksi

 

Hannu Kangas jättää tehtävänsä, Kari Ihalainen keihäänheiton lajivalmentajaksi


Suomen Urheiluliiton (SUL) keihäänheiton lajivalmentaja Hannu Kangas on irtisanoutunut tehtävästään 1.11.2011 alkaen. SUL on tänään hyväksynyt Kankaan irtisanoutumisen ja nimittänyt tilalle Kari Ihalaisen.

- Aloite lajivalmentajan vaihdokseen tuli Hannu Kankaalta itseltään eilen. Tässä tilanteessa halusimme löytää nopeasti laadukkaan ratkaisun, jolla turvataan keihäänheiton huippuvalmennus kohti EM-kotikisoja ja olympialaisia. Päädyimme keskustelujen jälkeen Kari Ihalaisen palkkaamiseen, sillä hän tuntee valmiiksi heittäjät ja toimintaympäristön, hänellä on kovat valmennusmeriitit ja lisäksi hänen kannatuksensa urheilijoiden keskuudessa on vahva, kertoo SUL:n huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä.

Mäkelä painottaa, että Hannu Kangas on tehnyt ansiokasta työtä suomalaisen keihäänheiton parissa, ja tämän työn toivotaan jatkuvan tavalla tai toisella myös tulevaisuudessa.

- Kiitämme Hannua huikeasta menestyksestä ja neljästä arvokisamitalista, ja toivomme ettei hän kokonaan jätä yleisurheilua. Voimme myös iloita siitä, että meillä on edelleenkin keihäänheitossa käytettävissämme huippuvalmentajista koostuva tiimi, jonka jatkossa muodostavat Kari Ihalainen ja Kimmo Kinnunen.

Ihalaisen valmennuksessa ovat hänen valmentajauransa aikana olleet mm. naisten Suomen ennätyksen haltija Paula Tarvainen, MM-pronssimitalisti ja yli 90 metriä urallaan heittänyt Breaux Greer ja monet muut huippuheittäjät.

Kangas: Päätös oli monen tekijän summa

Hannu Kangas kommentoi irtisanoutumistaan monen tekijän summana.

- Viimeiset vuodet olen antanut kaikkeni suomalaiselle keihäänheitolle ja tämä on ollut huikean hienoa aikaa. Toisaalta työ on ollut myös raskasta ja vaatinut paljon matkustamista ja poissaoloa perheen parista. Pohdin asioita tarkkaan MM-Daegun jälkeen ja tulin siihen tulokseen että nyt on oikea hetki antaa aikaa muille asioille elämässä, ja toisaalta avata ovi uusille voimille suomalaisen keihäänheiton valmennuksessa.

Kangas kertoo myös olevansa erittäin tyytyväinen Kari Ihalaisen palkkaamiseen.

- Kari on varmasti käytettävissä olevista vaihtoehdoista erinomainen valinta tähän tehtävään tällä aikataululla. En itse ollut vaikuttamassa seuraajani nimeämiseen, mutta olen tulokseen erittäin tyytyväinen. Omalta kohdaltani elämä jatkuu työnhaun merkeissä, ja toki jatkan valmennustoimintaa Tero Pitkämäen taustalla ja pysyn mukana myös Seinäjoen Seudun Urheilijoiden toiminnassa, toteaa Kangas ja kertoo suuntaavansa katseensa siviilikoulutustaan vastaaviin luokanopettajan tehtäviin.

SUL:n hallitus jatkaa kauden 2011 analysointia syksyn aikana ja päättää muista mahdollisista muutos- ja kehitystoimenpiteistä myöhemmin.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle