Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon vauhti hyvässä nousussa sähköttömässä Aragonissa

Veikkausvinkit

 

Ajon vauhti hyvässä nousussa sähköttömässä Aragonissa


Olkapäävamman jäljiltä paluun radoille tehneen Niklas Ajon vauhti on hyvässä nousussa Aragonin aurinkoisella, mutta sähkökatkojen riivaamalla radalla Espanjassa ajettavassa 125-kuutioisten luokan kauden 13. MM-osakilpailussa.
Ajo oli perjantain 17. nopein kuljettaja ajalla 2.02,210. Tulos syntyi iltapäivän harjoituksessa, jolloin hän lohkaisi aamun ajastaan 1,6 sekuntia.
- Pito ei ollut aamulla vielä paras mahdollinen, mutta iltapäivällä vauhti nousi sitäkin kautta. Ihan hyvä aloitus tälle viikonvaihteelle. Olkapää on ok, eikä se haittaa enää mitenkään ajamista, vahvisti Ajo.
Vuonna 2009 valmistunut Motorland Aragon-rata on 17-vuotiaalle valkeakoskelaiselle jo entuudestaan tuttu.
- Pidän tästä modernista radasta. Pyörä oli jo perjantaina ihan hyvä ja siihen ei tehdä lauantaiksi suuria muutoksia. Parannusta haetaan ajamisen kautta.
Tuota parannusta lähdetään hakemaan ensisijaisesti radan kolmannelle sektorille.
- Sillä sektorilla tuli vielä vähän liikaa takkiin. Olin niissä mutkissa ehkä liiankin varovainen.

Pitkä sähkökatkos sekoitti aikataulut

Aragon valittiin tallien yhdistys IRTA:n toimesta viime vuonna  MotoGP-sarjan parhaaksi osakilpailuksi. Aragonin järjestyksessään toinen GP-viikonvaihde käynnistyi sen sijaan takkuisasti.
Piikkiluokan iltapäivän harjoituksen alkamisajankohtaa siirrettiin 15 minuutilla, mutta muiden luokkien osalta aikataulu viivästyi todella pahasti.
- Syy siihen oli se, että Aragonista olivat sähköt poikki. En tiedä varmuudella, mistä se johtui, mutta Aragonin ratahan sijaitsee eräänlaisella aavikolla ja tavallaan keskellä ei mitään, luonnehti Ajo.
Perjantain kiireisin kuljettaja oli kotiyleisönsä edessä kilpaileva Nicolas Terol. MM-sarjaa 31 pisteellä ennen viittä viimeistä osakilpailua johtava Terol tykitti huippuajan 1.59,409, joka alitti rataennätyksen. Ajon ero Teroliin oli 2,801 sekuntia.
Aragonissa mennään muutenkin melkoista haipakkaa. Ajolle mitattiin huippunopeudeksi 225,8 kilometriä tunnissa, joka oli päivän 12. kovin noteeraus.

Aragon, Espanja.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 13/17 MM-osakilpailun perjantain harjoitusten parhaat ajat (kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista):
1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 1.59,409       
2. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,365
3. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 0,756
4. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 1,301
5. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,342
6. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,356
7. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,744
12. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 2,227
17. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 2,801
27. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 4,666

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle