Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaistallin kvartetti kympin nipussa Aragonin aika-ajossa

 

Suomalaistallin kvartetti kympin nipussa Aragonin aika-ajossa


Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat tekivät vahvan vauhdikasta jälkeä 125-kuutioisten luokan kauden viidenneksi viimeisen MM-osakilpailun aika-ajossa Aragonin aurinkoisella radalla Espanjassa.
MM-pisteissä toisena oleva ranskalaiskuljettaja Johann Zarco ajoi neljänneksi ja sunnuntain kilpailussa niin ikään kakkosriviin asettuva britti Danny Kent viidenneksi. Espanjalaiskuljettaja Efren Vazquez ja saksalainen Jonas Folger täydensivät suomalaisvetoisen tallin menestystä sijoilla 9 ja 10.
- Zarco oli nopein aamun harjoituksessa ja Kent kolmas, joten uskalsin odottaa ehkä vielä vähän parempaakin aika-ajosta. Mutta hyvä näinkin. Olen suhteellisen luottavainen kilpailun osalta. Aika-ajossa ruuhkalla on aina omat vaikutuksensa, eivätkä erot kierrosajoissa ole toisaalta kovinkaan suuria, totesi tallipäällikkö Ajo.
Seitsemässä viimeisessä osakilpailussa viisi kertaa kakkoseksi sijoittunut Avant-AirAsia-Ajo -tiimin Derbi-kuljettaja Zarco liikkui samoilla linjoilla.
- Luotan siihen, että ajan sunnuntaina kärkiryhmässä. Ajoin aika-ajon parhaalla kierroksellani kolmen sektorin jälkeen vielä koko porukan parasta vauhtia, mutta pieni luisto radan viimeisessä mutkassa vei mahdollisuuteni korkeampaan sijoitukseen.
Edellisessä osakilpailussa Misanossa kolmanneksi kiirehtinyt Vazquez lähtee hänkin hakemaan kovaa suoritusta kotiyleisönsä edessä.
- Olemme löytäneet hyvät säädöt. Omalta osaltani parannettavaa löytyy lähinnä muutamissa jarrutuspaikoissa.

Kent tekee sijoitusten osalta kellosepän tarkkaa työtä

Red Bull Ajo Motorsportin Kent tekee Aprilia RSA-pyörällään sijoitusten valossa kellosepän tarkkaa työtä. Kent on ollut aika-ajossa viides myös kahdessa edellisessä osakilpailussa Indianapolisissa ja Misanossa.
- Kent on saavuttanut hyvän tason ja esittänyt väläyksittäin jo vieläkin parempaa. Hän on mennyt tällä kaudella koko ajan eteenpäin, vahvisti Ajo.
Kentin tiimikaveri ja yhden osakilpailun tällä kaudella voittanut Folger teki hyvää työtä puolestaan RSW-pyörällä.
- Folgerilla on tietenkin vähän vaikeampi päästä RSW:llä ihan terävimpään kärkeen. Aragonin radalla on paljon kiihdytyspaikkoja, joten hän joutuu antamaan siltä osin hieman tasoitusta RSA-pyörillä ajaville kuljettajille. Uskon kuitenkin, että Folgerilla on mahdollisuudet yltää kisassa aika-ajoa korkeammalle, tuumi Ajo.

Khairuddin löi päänsä rajussa kaatumisessa

Zarcon ja Vazquezin kanssa Avant-AirAsia-Ajo -tiimin muodostavan malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin kohtaloksi koitui päätyminen sijalle 31.
Khairuddin kaatui rajusti vajaat 15 minuuttia ennen session loppua, jolloin pyörä heitti hänet korkealle ilmaan.
- Khairuddin löi päänsä radan pintaan, mutta onneksi siinä ei sattunut mitään pahempaa. Hän käy lääkärintarkastuksessa edelleen vielä ennen kilpailupäivää, kertoi Ajo.
Kauden 13. osakilpailun paalupaikan vei nimiinsä espanjalainen Hector Faubel uudella ennätysajalla 1.59,222.
Zarco jäi kärjestä 0,376 ja Kent 0,592 sekuntia. Vazquez ja Folger tulivat puolestaan 1,2 sekuntia Faubelin takana.

Aragon, Espanja.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 13/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
  1. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 1.59,222       
  2. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,009
  3. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,143
  4. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,376
  5. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 0,592
  6. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 0,680
  9. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,210
10. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,225
18. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 2,282
31. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 5,432

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle