Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Parikymmentä suomalaista huippua lentopalloilee ulkomailla

Veikkausvinkit

 

Parikymmentä suomalaista huippua lentopalloilee ulkomailla


Noin kaksikymmentä suomalaista huippupelaajaa lentopalloilee Euroopan eri sarjoissa tälläkin kaudella. Suosituin maa on Italia, missä pelaa kuusi suomalaista mieslentopalloilijaa ja yksi naislentopalloilija.

Muuten suomalaisjoukko hajaantuukin sitten eri puolille Eurooppaa. Kaikkiaan suomalaisia pelaa ainakin seitsemässä eri maassa: Italia 7, Puola 3, Saksa 2, Kypros 2, Venäjä 1, Turkki 1, Ranska 1.

Maajoukkuemiehistä Tuomas Sammelvuo ja Pasi Hyvärinen eivät ole vielä kertoneet missä seurassa pelaavat tällä kaudella.

Muuttoliike kausien välillä on aina melko suurta. Pelaajat vaihtavat seuraa ja myös maata aika vikkelästi. On harvinaista, jos suomalaispelaaja on monta vuotta peräkkäin samassa ulkomaisessa seurassa.

Tällä kaudella näitä pelaajia on vain kolme. Maajoukkueen ykköspassari Mikko Esko on uskollinen italialaiselle Modenalle. Viime kausi jäi Eskolta kesken loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt on taas jo vauhti päällä hyvin menneen maajoukkuekauden jälkeen.

Myös maajoukkueen keskitorjuja Konstantin Shumov pysyy Italiassa, Monzassa. Maajoukkueen yleispelaaja Antti Siltala puolestaan pelaa edelleen Puolassa Bydgoszczin joukkueessa.

Muut pelaajat ovatkin sitten muuttolintuja: Matti Hietanen lähti Italiasta Puolaan, Jukka Lehtonen Ranskasta Italiaan, Matti Oivanen Italiasta Venäjälle, Mikko Oivanen Turkista Puolaan, Olli-Pekka Ojansivu Ranskasta Turkkiin, Simo-Pekka Olli Kreikasta Italiaan, Urpo Sivula Italiasta Saksaan, Jari Tuominen Turkista Italiaan ja Riikka Lehtonen Azerbaidzhanin eksoottisista oloista paljon tutumpaan Italiaan.

Maajoukkueen kakkospassari Eemi Tervaportti on ainoa pelaaja, joka vaihtoi seuraa saman maan eli Ranskan sisällä. Tervaportti pelasi viime kaudella B-liigan Avignonissa ja siirtyi tälle kaudelle A-liigan Ajaccioon Korsikalle.

Beach volleyn ainoa kansainvälinen parimme Emilia ja Erika Nyström pelaavat jälleen myös lentopalloa talvikauden aikana. Pelipaikka on Kypros, joka on heille tuttu myös beach volleyn harjoittelupaikkana.

Suomalaisilla pelaajilla riittää siis vientiä. Tällä kaudella ulkomaiden kentille lähti myös pari pelaajaa, joilla ei maajoukkuekokemusta vielä ole. Antti Poikela lähti Italian A2-liigan Iserniaan ja Tomi Rumpunen Saksan 2. Bundesliigaan seuraan, jolla on aika veikeä nimi: A!B!C TITANS Berg. Land. Seuran kotipaikka on Wuppertal.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle