Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salmisen MM-kultajahti käynnistyi vakuuttavasti

 

Salmisen MM-kultajahti käynnistyi vakuuttavasti


Enduron MM-sarjan pienimmän luokan mestaruuteen tukevan otteen omaava Juha Salminen käynnisti vahvasti Ranskan Mendessa ajettavan kauden viimeisen kisaviikonvaihteen.
Salminen ajoi perjantai-illan supertestille E1-luokan toiseksi kovimman ajan, joka huomioidaan ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän, eli lauantain tuloksissa.
Vain 1,2 kilometrin mittaisella superilla parasta vauhtia piti isäntämaan Honda-kuljettaja Rodrig Thain, josta Husqvarnalla kilpaileva Salminen jäi vain 0,73 sekuntia.
- Ihan hyvä alku tälle viikonvaihteelle, mutta eihän tuolla rykäisyllä ollut sen suurempaa merkitystä. Nämä supertestit eivät ole minun mielestäni oikein se juttu MM-endurossa. Ensin odotellaan koko päivä ja sitten ajetaan tuollaiset puolitoista minuuttia. No, yleisöhän oli tälläkin kertaa mukavasti, joskin odotin sitä kyllä Ranskassa ajattaessa enemmänkin, totesi Salminen.
Muista E1-luokan suomalaiskuljettajista KTM:n Eero Remes oli supertestillä yhdeksäs ja Salmisen tiimikaveri Matti Seistola 17:s. Remes jäi pohja-ajasta 2,44 ja Seistola 19,55 sekuntia.
- Seistola kaatui hyppyristä, josta näin kahden muun kuljettajan ottavan hirveät takakorkeat jättilipat, kertoi Salminen.

Pölystä uhkaa tulla iso ongelma

Perinteistä ranskalaisseutua edustavassa Mendessa on vallinnut jo pitempään lämmin ja aurinkoinen sää, joka on kuivattanut reitin rutikuivaksi.
- Pölystä uhkaa tulla iso ongelma lauantaina. Ajoimme ennen superia endurotestin tutustumismielessä läpi, jotta se voidaan kellottaa lauantain ensimmäisellä kierroksella. Pölyä nousi metsään aivan hirveästi rauhallisemminkin ajaessa. Jouduin itsekin pysähtymään pätkällä kaksi kertaa, kun pöly muodosti eteeni kuin seinän. Eihän siellä tahtonut nähdä mitään, kuvaili Salminen.
Salminen johtaa sarjaa 24 pisteen erolla Remekseen ennen kahta viimeistä ajopäivää. Osakilpailuvoitosta kilahtaa tilille 25 pistettä.
Seistola on kolmantena 36 pistettä Salmisesta, joten suomalaisille tarjoutuu hyvä tilaisuus putsata koko E1-luokan MM-mitalipöytä. Neljäntenä oleva Thain tulee 28 pistettä Seistolan takana.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot