Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin Zarcolle kauden kolmas paalupaikka

 

Ajo Motorsportin Zarcolle kauden kolmas paalupaikka


Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport nappasi nimiinsä paalupaikan Motegin radalla Japanissa ajettavassa 125-kuutioisten luokan kauden neljänneksi viimeisessä MM-osakilpailussa.
Aika-ajon kärkeen karautti MM-pisteissä toisena oleva Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalainen Derbi-kuljettaja Johann Zarco. Paalupaikka oli Zarcolle kauden ja samalla uran kolmas. Aiemmat kaksi ovat irronneet Italian maaperältä Mugellosta ja Misanosta.
- En ollut vielä parhaimmillani aika-ajon alkupuolella, mutta löysin lopussa todella hyvän vauhdin uusilla renkailla. Otin siinä vaiheessa myös ajosuorituksen osalta ison askeleen eteenpäin. Fiilis pyörään on hyvä ja haluan ajaa urani ensimmäisen voiton sunnuntaina, sanoi Zarco.
Aika-ajon loppuun tukun kovia kierroksia takoneen Zarcon paalupaikka irtosi ajalla 1.57,888, jolla hän kukisti espanjalaisen Hector Faubelin 0,242 sekunnilla. MM-sarjaa 36 pisteellä johtava Faubelin tiimikaveri Nicolas Terol oli kolmas 0,360 sekuntia kärjestä. Zarco alitti ainoana kuljettajana 1.58 kierrosajan.
- Nyt pistetään taas painetta Terolille. Taistelu jatkuu ja uskon mahdollisuuksiini, kunhan ajan ehjän kisan, kommentoi kahdeksassa viimeisessä osakilpailussa kuusi kertaa kakkosena ruutulipulle saapunut Zarco.
Tallipäällikkö Ajo oli varsin tyytyväinen Zarcon vahvaan loppuvetoon.
- Säädimme pyörää vähän jäykemmäksi ja Zarco  muutti ajotyyliään. Hän jarrutti myöhemmin sisään mutkiin ja otti ne tiukemmalla linjalla.

Vazquez kuudes kivuista huolimatta

Zarcon espanjalainen tiimikaveri Efren Vazquez täydensi menestystä kuudennella sijalla. Toiseen lähtöriviin ja kuudenteen ruutuun sunnuntain kisassa asettuva Vazquez jäi Zarcosta 1,114 sekuntia.
Vazquezin suorituksen arvoa nosti se, että hän kaatui rajusti perjantain jälkimäisessä harjoituksessa loukaten selkäänsä.
- Motegin sairaalassa suoritetuissa kuvauksissa ei ilmennyt onneksi mitään vakavampaa. Kivut selässä ja niskassa ovat kuitenkin kovat ja väsyn aika nopeasti. Katsotaan nyt, miten jaksan painaa 20 kierroksen kilpailun, tuumi Vazquez.
Avant-AirAsia-Ajon kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli 23:s.

Ajo odottaa Folgerilta ja Kentilta enemmän puristusta

Red Bull Ajo Motorsport-tiimin Aprilia-kuljettajista saksalainen Jonas Folger ajoi kahdeksanneksi ja britti Danny Kent 18:nneksi. 1,3 sekuntia kärjen takana tullut Folger oli saman verran Kentia kiireisempi.
Kaksikon kilvanajokalusto vaihtui Japanin osakilpailuun, kun Folger palasi RSA- ja Kent puolestaan RSW-pyörän puikkoihin.
Yhden osakilpailun tällä kaudella voittanut Folger ajoi perjantain harjoituksissa neljänneksi ja edelleen lauantaiaamuna kuudenneksi. Kent puolestaan harjoitteli kymmenennen sijan tuntumassa, joten odotukset olivat molempien osalta hieman korkeammalla aika-ajossa.
- Odotan, että Folgerilta ja Kentilta löytyy kilpailussa taas enemmän puristusta. Olemme tehneet molempien kanssa kovasti töitä, totesi Ajo.

Motegi, Japani.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 14/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
  1. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 1.57,888       
  2. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,242
  3. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,360
  4. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,570
  5. Alberto Moncayo Espanja, Andalucia Banca Civica Aprilia + 1,049
  6. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,114
  8. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,322
18. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 2,626
22. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 3,261
23. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 3,346

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle