Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen pitkä tappioputki poikki

 

Suomen pitkä tappioputki poikki


Suomi katkaisi pitkän tappioputkensa Ruotsia vastaan Tukholmassa pelatussa amerikkalaisen jalkapallon maaottelussa. Suomi oli voittanut perinteisen syysmaaottelun edellisen kerran vuonna 2003, mutta nyt suomalaiset pääsivät tuulettamaan 35-34-voittoa jännittävien vaiheiden jälkeen.

Ottelussa tehtiin pisteitä tasatahtiin, ja Suomi siirtyi Timi Peltomäen touchdownilla 35-34-johtoon kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Hetkeä aiemmin Ruotsi oli tehnyt touchdownin mutta epäonnistunut lisäpisteyrityksessään. Suomen potkaisija, Vantaan TAFTin Akseli Olin kuitenkin potkaisi pallon haarukkaan ja siirsi Suomen johtoon.

Vuosi sitten Ruotsi nousi voittoon viimeisen sekunnin touchdownillaan, ja myös nyt kotijoukkue sai vielä vaarallisen kirin aikaiseksi. Ottelu kuitenkin päättyi, kun Seikko Vennelä katkaisi Ruotsin viime hetken heittoyrityksen.

- Kahdeksan vuoden apina putosi harteilta. Tämä oli älytön trilleri, ja olen iloinen että tappioputki meni poikki, päävalmentaja Tuomas Heikkinen hehkutti.

Etukäteen Heikkinen kertoi odottavansa paljon joukkueen nuorilta ja nopeilta ensikertalaisilta.

- Perttu Ahila, Micky Kyei, Phueng Ngyuen ja kumppanit olivat nopeita myös tällä tasolla. Tämän tiedon halusin tästä matsista, Heikkinen kehui jo Vaahteraliigassa loistaneita nuorukaisia.

Naisten ottelussa Suomi kukisti Ruotsin 18-5.

- Alku oli hankala, mutta sitten aloimme saamaan konetta käyntiin. Teimme asiat itsellemme vaikeiksi katkaisemalla muutaman hyökkäysvuoron rangaistuksilla. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin peli rupesi rullaamaan, päävalmentaja Teemu Kuusisto kertasi.

SAJL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle