Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salminen sinetöi voitolla historiallisen MM-kullan

 

Salminen sinetöi voitolla historiallisen MM-kullan


Juha Salminen ajoi komeasti enduromoottoripyöräilyn historiaa juhlimalla jo uransa kahdeksatta henkilökohtaista maailmanmestaruutta kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Ranskan Mendessa.
Mestaruuksia kolmella vuosikymmenellä takoneen ja lajinsa kaikkien aikojen menestyneimmän urheilijan mittava kultasaldo kohoaa 13:een, kun mukaan lasketaan vuosina 2000-04 ajetut yleismestaruudet.
- Kyllähän näitä mestaruuksia riittää, mutta ei niiden voittamiseen koskaan kyllästy. Tämä on minun työtäni ja osoitin, että duuni on tehty hyvin, iloitsi viime tiistaina 35 vuotta täyttänyt Salminen.

”Mestaruus tuli aika vakuuttavalla tyylillä”

Salminen voitti edellisen mestaruuden vuonna 2007 niin ikään 1-luokassa.
- Tiesin, että eihän se vauhti ollut kadonnut mihinkään parin vaikeamman vuoden aikana. Se piti todistaa kuitenkin vielä muutamille muillekin ja nyt sekin on sitten tehty. Kyllähän tämä mestaruus tuli loppujen lopuksi aika vakuuttavalla tyylillä, summasi Salminen.
Seitsemän viikkoa sitten Suomessa MM-joukkuekultaa juhlinut  Salminen ei jättänyt Mendessa mitään sattuman varaan.
Lajinsa legenda sivalsi kauden kymmenen ja jo uransa 92. MM-osakilpailuvoiton siirtyen tavoittamattomaan 27 pisteen johtoon. Sarjan päätösosakilpailussa ajetaan sunnuntaina siis enää himmeämmistä mitaleista.
- Mukana ollaan silti silloin, tottakai, vahvisti Salminen.
Husqvarnalle tällä kaudella onnistuneen paluun tehnyt Salminen otti tahtipuikon kylmähermoisesti haltuunsa välittömästi aamun ensimmäisillä maastokokeilla rutikuivan maaston nostattamasta pölyongelmasta huolimatta.
- Minulla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo edellisenä osakilpailuviikonvaihteena Andorrassa. Siellä se ei vielä onnistunut, mutta olin osannut jo orientoitua sen tuloon. Pystyin ajamaan tänään koko pitkän päivän rennosti ilman virheitä.

Suomalaiset putsaavat pienen luokan mitalipöydän

KTM:llä kilpaileva Eero Remes ajoi toiseksi 17,96 ja Salmisen tiimikaveri Matti Seistola neljänneksi 42,41 sekuntia voittajan takana.
Suomalaiskuljettajat putsaavat näin ollen pienen luokan mitalipöydän muruja myöten. Remeksellä on hopeataistelussa 16 pisteen etu puolellaan Seistolaan ennen päätöspäivää.
- Ei nyt tule ainakaan äkkiseltään mieleen, milloin suomalaiset olisivat korjanneet samasta luokasta kaikki mitalit talteen. Onkohan sitä tapahtunut tätä ennen koskaan, mietiskeli Salminen.
Remes ajoi viime vuonna pienessä luokassa MM-pronssia. Nyt tarjolla on astetta kiiltävämpi mitali.
- Varmalla ajolla sunnuntaina maaliin, niin eiköhän se ole siinä, tuumi Remes.
Remes pyrki tekemään lauantaina Mendessa kaikkensa, että Salmisen kultakekkerit olisivat siirtyneet päivällä.
- Lähdin ajamaan voitosta, enkä ollut suinkaan luovuttanut Salmiselle, mutta kaatuminen ensimmäisen kierroksen crossitestillä maksoi liikaa sekunteja. Juha ajoi tänään taas tosi kovaa ja ilman ihmeempiä virheitä, kuten koko kaudenkin aikana, Remes kehaisi multimestaria.

JUHA SALMINEN
27.9.1976
Team Husqvarna CH Racing Monster Energy
Henkilökohtaiset maailmanmestaruudet:
1999: 125 cc
2000: 125 cc
2001: 250 cc
2002: 400 cc
2003: 500 cc
2004: E2-luokka
2007: E1-luokka
2011: E1-luokka
2000-04: 5 yleismestaruutta

Muut mestaruudet:
7 MM-joukkuekultaa (6 miehet, 1 juniorit)
2 Yhdysvaltojen GNCC-sarjan mestaruutta 2005-06

Mende, Ranska.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 15/16 osakilpailu, luokka E1:
1) Juha Salminen Suomi, Husqvarna 1.21.35,92, 2) Eero Remes Suomi, KTM + 17,96 sekuntia jäljessä, 3) Fabien Planet Ranska, Sherco + 21,25, 4) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 42,41, 5) Rodrig Thain Ranska, Honda + 44,11, 6) Nicolas Deparrois Ranska, Kawasaki + 49,43.

MM-pistetilanne:
1) Salminen 336, 2) Remes 309, 3) Seistola 293, 4) Thain 263, 5) Lorenzo Santolino Espanja, KTM 219, 6) Deparrois 209.

Viimeinen osakilpailu: 2.10. Mende, Ranska.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot