Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mestari Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi

 

Mestari Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi


Enduron pienimmän luokan mestaruuden jo lauantaina Ranskan Mendessa nimiinsä vienyt Juha Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi. Salminen ajoi Menden jälkimmäisenä kisapäivänä E1-luokassa toiseksi, mikä kertoo paljon piinkovan ammattimiehen työmoraalista.
Vauhdissa ja asenteessa löytyi, vaikka päivä olikin pitkälti panokseton.
- Tietenkin se mestaruuden varmistuminen saattoi viedä vähän terää parhaasta puristuksesta, mutta kyllä tämäkin päivä ajettiin alusta loppuun ihan tosissaan ja ajatuksella, kertoi Salminen.
Sunnuntain nopein kuljettaja oli isäntämaan Rodrig Thain. Hondalla kilpailevasta Thainista tuli samalla päättyneen kauden ainoa kuljettaja, joka pystyi riistämään suomalaisilta osakilpailuvoiton pikkuluokassa. Sarjassa neljänneksi sijoittunut Thain kukisti Salmisen 16,12 sekunnilla.
- Lähdin päivän viimeiselle pätkälle hakemaan tiukasti voittoa ja kuromaan Thainin viiden sekunnin etumatkaa kiinni. Tuolla extremetestillä oli sitten hirveä yritys päällä ja taisin järjestää melkoisen spektaakkelin, kun menin viimeisissä renkaissa tangon kautta tyylillä ympäri, virnisti Salminen.

Remekselle hopeaa, Seistolalle pronssia

Lauantaina oli sinetöitynyt myös se, että suomalaiskuljettajat putsaavat E1-luokan mitalipöydän. Avointa oli vain se, miten KTM:n Eero Remes ja Salmisen tiimikaveri Matti Seistola ratkaisevat keskenään himmeämpien mitalien kohtalon.
Remes piti pintansa ja hoiti hopeat talteen 21 pisteen erolla Seistolaan. Salminen peittosi Remeksen 29 pisteellä. Remes ajoi sunnuntaina kolmanneksi ja Seistola kuudenneksi. Salmisesta 30,44 sekuntia jäänyt Remes kukisti Seistolan miltei minuutilla.
Salminen nappasi nimiinsä kauden 16 mahdollisesta päivävoitosta kymmenen. Seistolan tilille kirjattiin kolme ja Remekselle kaksi voittoa.

Mestaruus haussa vielä Espanjasta

Elokuisen joukkuemaailmanmestaruuden myötä tuplakultaa tällä kaudella takonut Salminen pitää Husqvarnan koneen lämpimänä vielä pitkälle syksyyn.
Salmisella on edessään lokakuussa Espanjan sarjan kaksi viimeistä osakilpailua, jotka ajetaan Lugossa ja Tarragonassa. Lugo odottaa vuoroaan jo ensi sunnuntaina ja Tarragona siitä kahden viikon kuluttua.
- Tiliäni rasittaa yksi nollapäivä edellisestä osakilpailusta, kun pyörä ei käynnistynyt. Guerrerolla (Cristobal) on 25 pisteen etu puolellaan yleiskilpailussa, mutta kaikki on vielä mahdollista. Taistelu Espanjan mestaruudesta jatkuu ennen kuin pitkä kisakausi pistetään pakettiin, lupaa Salminen.

Mende, Ranska.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 16/16 osakilpailu, luokka E1:
1) ) Rodrig Thain Ranska, Honda 1.20.34,35, 2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna +16,12 sekuntia jäljessä, 3) Eero Remes Suomi, KTM + 46,56, 4) Lorenzo Santolino Espanja, KTM + 1.14,86, 5) Fabien Planet Ranska, Sherco + 1.32,23, 6) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 1.44,96.

MM-loppupisteet:
1) Salminen 358, 2) Remes 329, 3) Seistola 308, 4) Thain 288, 5) Santolino 237, 6) Nicolas Deparrois Ranska, Kawasaki 223.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot