Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Zarco järjesti tallipäällikkö Ajolle voitonjuhlat Japanissa

 

Zarco järjesti tallipäällikkö Ajolle voitonjuhlat Japanissa


Aki Ajon johtama MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan kaksinkertainen mestaritalli  Ajo Motorsport palasi vakuuttavalla tavalla voittajaksi Motegin radalla Japanissa ajetussa kauden neljänneksi viimeisessä MM-osakilpailussa.
Riehakkaat voitonjuhlat suomalaistallille tarjoili Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalainen Derbi-kuljettaja Johann Zarco, joka tervehti ruutulippua ylivoimaisella 5,9 sekunnin marginaalilla ennen MM-sarjaa johtavaa espanjalaista Nicolas Terolia.
- Hieno ja taktisesti hyvä suoritus Zarcolta. Toivottavasti tämä voitto pudotti niin sanotusti apinan hänen selästään ja Johann löytää rentouden loppukauden kilpailuihin. Taistelu mestaruudesta jatkuu, vakuutti Ajo.
Paalupaikalta kauden 14. osakilpailuun lähteneelle Zarcolle voitto oli uran ensimmäinen. Se toteutui hänen 47. GP-startissaan.
- Aivan mahtava tunne! Teimme tiimin kanssa koko viikonvaihteen ajan hyvää työtä nopeiden ajolinjojen löytämiseksi tälle radalle ja onnistuimme siinä, iloitsi kahdeksassa edellisessä kisassa kuusi kertaa kakkoseksi ajanut Zarco.
Kaksintaistelu kääntyi sarjassa toisena olevan Zarcon eduksi vajaat viisi kierrosta ennen maalia, kun Terol teki ajovirheen ja ajautui linjalta leveäksi. Terolin hiillostamisessa täydellisesti onnistunut Zarco kavensi samalla piste-eron 31:een, kun kaudesta on ajamatta kolme osakilpailua.
- Tiesin, että Terol on alussa nopea, mutta pystyin roikkumaan hyvin hänen kannassaan ja ajamaan tasaisen kovia kierrosaikoja. Ja kun tilaisuus tuli, niin käytin sen tosiaankin hyväkseni, korosti Zarco.
Välillä tulisestikin kauden mittaan Zarcon kanssa yhteen ottanut Terol myönsi suosiolla voittajan paremmuuden.
- Zarco oli erittäin vahva tällä radalla.
Samaa tähdensi myös tallipäällikkö Ajo.
- Sovimme, että Zarco toteuttaa kilpailussa maailmanmestari Marquezilta (Marc) viime kaudelta tuttua taktiikkaa, eli iskee kun se paikka tulee. Zarco pakotti Terolin ahtaalle ja jättämään jarrutuksen myöhäiseksi, mitä sitten seurasi se ratkaiseva virhe.

Vazquez keskeytti neljänneltä sijalta

Zarcon tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin nousi kaukaa takaa viimeiselle pistesijalle, eli 15:nneksi. Espanjalaisen Efren Vazquezin kohtaloksi koitui keskeytys teknisen vian vuoksi 11 kierrosta ennen maalia neljänneltä sijalta.
- Harmi homma, sillä Vazquezilla oli hyvä vauhti päälle. Hänen pyörästään petti moottorin kulmavaihteen akseli. Se on vähän heikko paikka ja sen pettämisestä on kärsinyt tällä kaudella moni muukin RSA-kuljettaja kuten Terol.
Isoin askelin pitkin vuotta kehittynyt Khairuddin keräsi Ajolta ansaitut kehut.
- Khairuddin kaatui rajusti edellisenä osakilpailuviikonvaihteena Aragonissa, mutta hän pääsi nyt selvästikin siitä yli. Vaikka aika-ajovauhti ei olisikaan vielä aivan kohdallaan, niin Fahmi ajaa järkevästi ja maltilla kilpailuja nostaen niissä vauhtia.

Folger ja Kent kympin nipussa

Red Bull Ajo Motorsportin molemmat Aprilia-kuljettajat, saksalainen Jonas Folger ja britti Danny Kent kiirehtivät tukevasti MM-pisteille.
Suomalaistallille tämän kauden ensimmäisen voiton kesäkuussa Silverstonessa ajanut Folger leikkasi maalilinjan kuudentena ja hyvän nousun tehnyt Kent yhdeksäntenä.
- Molemmilta löytyi sitä puristusta, jota peräänkuulutin aika-ajon jälkeen. Kelpo suoritus kummaltakin, vahvisti Ajo.
Molemmille jäi silti Motegista jotain hampaankoloon ja sen myötä sopivasti nälkää jäljellä oleviin osakilpailuihin.
- Vauhti oli hyvällä tasolla, mutta tein alussa liikaa virheitä, myönsi Folger.
Folger starttasi kilpailuun lähtöruudusta kahdeksan ja Kent kymmenen pykälää taaempaa.
- Ihan hyvä taistelu, vaikka lähtö olikin huono. Sen jälkeen kaikki sujuikin jo sitten suunnitelmien mukaan, kommentoi Kent.
Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Phillip Islandin radalla Australiassa, josta Ajolla on paljon mukavia muistoja. Ajo Motorsport varmisti siellä piikkiluokan ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2008 ranskalainen Mike Di Meglio kuljettajanaan.

Motegi, Japani.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 14/17 MM-osakilpailu:
  1. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 39.49,968
  2. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 5,900
  3. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 13,605
  4. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 16,191
  5. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 23,422
  6. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 23,661
  9. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 49,118
15. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 1.06,245
Keskeyttäneitä: Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia, Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi.

MM-pistetilanne:
  1. Terol 261
  2. Zarco 230
  3. Vinales 190
  4. Cortese 180
  5. Folger 140
  6. Faubel 139
  7. Vazquez 129
10. Kent 76
17. Khairuddin 21
24. Ajo 11

Seuraava osakilpailu: 16.10. Phillip Island, Australia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle