Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alppihiihtäjä Victor Malmström jälleen pitkälle sairaslomalle

 

Alppihiihtäjä Victor Malmström jälleen pitkälle sairaslomalle


Viime keväänä polvensa loukanneen Victor Malmströmin vamma on uusiutunut syksyn lumileirillä. Polven eturistisiteen katkeamisesta kärsineen Malmströmin polvi on leikattu Helsingissä keskiviikkona ja toipumisennusteen mukaan häntä ei tulla näkemään tänä kautena Suomen alppihiihtomaajoukkueen riveissä.

Huhtikuun alussa loukkaantunut polvi operoitiin tapahtuneen jälkeen ja Malmström on kuntouttanut polveaan kesän aikana esimerkiksi Kroatiassa. Lumille alppilupaus pääsi takaisin syyskuun alkupuolella, mutta polvessa napsahti seitsemän laskupäivän jälkeen ja tutkimuksissa todettiin eturistisiteen katkenneen uudestaan.

– Ei ollut mitenkään erikoinen tilanne missä tapaturma sattui. Laitoin hieman enemmän painetta ja paino jäi käännöksessä taakse, josta aiheutui nopea liike ja siinä vaiheessa polvessa napsahti. Sen verran kova vääntö oli, että varmaan tervekin polvi olisi mennyt hajalle, Malmström kertoi tapahtuneesta.

Kauniaislaisella laskijalla oli loukkaantumisen aikana niin sanottu robocop -polvituki, joka ei kuitenkaan estänyt eturistisidevamman syntymistä.

– Enemmän se tuo tukea sivusiteeseen ja muualle polveen, mutta eturistisidettä se ei periaatteessa tue. Tämä kausi näyttää minun osalta olevan tässä ja ensi kauteen lähdetään uudella motivaatiolla, Malmström jatkoi.

Leikkauksen suorittanut maajoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen kertoi keskiviikkoiltana leikkauksen sujuneen hyvin ja suunnitellusti. Malmströmiltä operoitiin polven eturistiside sekä sisempi sivuside. Toipumisennuste harjoittelukuntoon on noin 6 kuukautta.

– Tässä vaiheessa mennään rauhassa eteenpäin toipumisen kanssa ja annetaan kaiken parantua. Kuusi kuukautta leikkauksesta eteenpäin ja sitten ollaan jo aika pitkällä toipumisen suhteen. Tavoite on, että ensi syksynä hän voi aloittaa kunnollisen lumiharjoittelun, Hyvärinen kertoi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleVictor Malmström

Tiedot