Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Belgialainen Greg Van Avermaet kiri Paris – Toursin voittoon

 

Belgialainen Greg Van Avermaet kiri Paris – Toursin voittoon


Ennakkoon odotettiin, että reitiltään tasainen 230,5 kilometrin Paris – Tours –kilpailu päättyy massakiriin ja kirimiesten väliseen kamppailuun voitosta. Näin ei käynytkään. Kilpailusta muodostui hyvin mielenkiintoinen jo kilpailun alusta lähtien. Ensin pääsi karkuun viiden ajajan ryhmä. Se teki parhaimmillaan noin 11 minuutin eron pääjoukkoon. Pääjoukko ajoi kuitenkin karkulaiset kiinni, kun maaliin oli matkaa noin 50 kilometriä. Välittömästi sen jälkeen lähti uusi irtiotto, jossa oli parikymmentä ajajaa. Ryhmässä oli ajajia monesta joukkueesta, mutta siinä ei ollut yhtään kovaa kirimiestä.

Iso irtiottoryhmä hajosi ennen maalia ja kärkeen lähti kaksikko Greg Van Avermaet (Belgia) ja Marco Marcato (Italia). Nämä pystyivät pitämään johtonsa maaliin saakka. Lopussa belgialainen kukisti selvästi jalkakrampeista kärsineen Marcaton.

Kilpailussa olivat mukana myös suomalaiset Jussi Veikkanen ja Matti Helminen. He eivät olleet niiden 89 ajajan joukossa, jotka selvisivät maaliin. Kilpailuun lähti noin 240 kilpailijaa.

Tulokset
Paris – Tours (1.HC) 230,5 km
1    Greg Van Avermaet (Belgia) BMC Racing Team 5.21.43         
2    Marco Marcato (Italia) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team + 0.02           
3    Kasper Klostergaard Larsen (Tanska) Saxo Bank Sungard                + 0.15           
4    Ian Stannard (Iso-Britannia) Sky Procycling s.a.                       
5    Laszlo Bodrogi (Ranska) Team Type 1 - Sanofi Aventis s.a.                       
6    Mickaël Delage (Ranska) FDJ + 0.22
Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma – Lotto dnf
Matti Helminen (Suomi) Landbouwkrediet dnf

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle