Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kari Saarinen jättää Suomen Urheiluliiton toimitusjohtajan tehtävät

 

Kari Saarinen jättää Suomen Urheiluliiton toimitusjohtajan tehtävät


Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja, varatuomari, KTM Kari Saarinen päättää työnsä suomalaisen yleisurheilun parissa ja siirtyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) hallintojohtajaksi 12.12.2011 alkaen. Saarinen on toiminut SUL:n toimitusjohtajana vuodesta 2002 lähtien.

- Katson, että nyt on sopiva hetki siirtyä uralla eteenpäin, sillä Urheiluliitto on toiminnallisesti ja taloudellisesti vahvassa kunnossa ja myös Helsingin EM-kilpailujen järjestelyt sujuvat erinomaisesti, Saarinen toteaa.

Kari Saarisen toimitusjohtajakaudella SUL on vahvistanut talouttaan tasaisesti ja koko suomalaisen yleisurheilun liikevaihto ja päätoimisten työntekijöiden määrä ovat lähes kaksinkertaistuneet. Saarisen kaudella suomalaiset yleisurheilijat ovat saavuttaneet 7 aikuisten arvokisamitalia, joukossa Tero Pitkämäen maailmanmestaruus keihäänheitossa ja Jukka Keskisalon Euroopan mestaruus 3000 metrin estejuoksussa. Samanaikaisesti juokseminen on kasvattanut suosiotaan harrasteliikkujien keskuudessa ja lajin harrastajamäärät ovat pysyneet tasaisina koko 2000-luvun, vaihdellen noin 27 000 ja 29 000 kilpayleisurheilijan välillä.

-  Työ liitossa on tarjonnut urheilun draamaa - menestystä, pettymyksiä, hienoja tapahtumia - mutta ennen kaikkea mahdollisuuden työskennellä upeiden yleisurheiluihmisten kanssa. Laji kiinnostaa ja koskettaa Suomen kansaa, Saarinen summaa toimikauttaan.

Saarinen katsoo, että työ Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa on luonteva jatkumo hänen urallaan.

- Siirryn budjetiltaan noin 10 kertaa Suomen Urheiluliittoa suuremman työnantajan palvelukseen ja tulen työskentelemään koko suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin parissa. Asia on minulle tärkeä ja sopii samaan arvomaailmaan, jota olen pyrkinyt edistämään myös SUL:n toimitusjohtajana, itsekin terveiden elämäntapojen vaalijana ja ahkerana kuntoilijana tunnettu Saarinen sanoo.

Antti Pihlakoski: mietimme organisaatiorakennetta rauhassa

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Antti Pihlakoski toteaa, että Kari Saarisen työ SUL:n toimitusjohtajana kulminoituu analyyttiseen otteeseen yleisurheilun kannalta keskeisten asioiden johtamisessa.

- 2000-luvulla yleisurheilu on taistellut asemastaan yhä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa ja vaihtelevissa maailmantalouden tilanteissa. Näissä ristipaineissa Saarinen on luotsannut liittoa hyvin, Pihlakoski sanoo.

SUL:n kannalta Saarisen lähtö tapahtuu haasteellisena hetkenä, mutta Pihlakoski muistuttaa että SUL:n rekrytointipolitiikka on jo pitkään ollut kaukonäköistä.

- Koko suomalainen urheilu on voimakkaassa muutostilassa, niin myös yleisurheilu. SUL on kuitenkin pyrkinyt rakentamaan organisaationsa vahvaksi rekrytoimalla johtotehtäviin monipuolisia osaajia, eikä meidän tarvitse tehdä nopeita ratkaisuja Saarisen lähdön seurauksena. Esitämme Karille kiitoksen kuluneista vuosista ja toivotamme menestystä uudessa työssä, Pihlakoski toteaa.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle