Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsport korkein panoksin menestysradalleen

 

Ajo Motorsport korkein panoksin menestysradalleen


Suomalaistalli Ajo Motorsportin panokset ovat korkealla, kun MotoGP-sarjan kauden kolmanneksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan sunnuntaina Phillip Islandin tunnetusti nopealla radalla Australiassa.
Espanjalaiskuljettaja Nicolas Terolilla on tukeva ote 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruuteen, mutta 31 pisteen takamatkalla tuleva Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaisässä Johann Zarco on juuri nyt nälkäisempi haastaja kuin koskaan.
Läpimurtonsa tehnyt Zarco on kiirehtinyt pisteille tämän kauden kaikissa osakilpailussa. Jo useasti niin lähellä ollut avausvoitto toteutui edellisessä, Motegin radalla ajetussa Japanin kilpailussa, jossa Zarco kukisti Terolin tyylipuhtaasti lähes kuudella sekunnilla.
- Zarcon voitto osui todellakin sopivaan saumaan. Hänellä on loppukauden kilpailussa vain voitettavaa, korostaa tallipäällikkö Aki Ajo.
Kuuluisa apina on karistettu kuvainnollisesti harteilta, kirivaihde sysätty sisään ja Phillip Island, Sepang sekä Valencia osoittavat seuraavien runsaan kolmen viikon kuluessa, mihin se riittää. Derbiä kiidättävän Zarcon uran ensimmäinen mitali on käytännössä selviö, mutta sen väri on vielä haussa.
- Kaudesta on tarjolla yhä yhteensä 75 pistettä. Kaikki on vielä mahdollista ja periksi ei anneta, vahvistaa Ajo.
Ajo Motorsportilla on plakkarissaan piikkiluokan maailmanmestaruudet vuosilta 2008 ja 2010. Toivo siitä kolmannesta ja samalla 125-kuutioisten historian viimeisestä tittelistä elää yhä, ennen kuin piikit korvataan ensi vuonna Moto3-luokalla.
- Terol on selkeä suosikki, mutta hänellä on myös paineet niskassaan. Zarcolla on haastajana tässä tilanteessa varaa vähän enemmän riskeihinkin, toteaa tallipäällikkö Ajo 162 GP:n kokemuksella.

Ajolla on paljon hyviä muistoja Phillip Islandilta

Tilastoihin tuudittautuminen on turhaa, mutta lähihistoria on osoittanut sen, että suomalaistallin kuljettajilla on mennyt aina lujaa tuulille alttiilla Phillip Islandin radalla.
Ajo Motorsportin toistaiseksi 17 MM-osakilpailuvoitosta ensimmäinen näki päivänvalonsa Australian GP:ssä kaudella 2003, kun italialainen Andrea Ballerini tervehti ruutulippua ykkösenä. Japanilainen Masao Azuma täydensi juhlia toisella sijalla.
Ranskalaiskuljettaja Mike Di Meglio varmisti voitolla Ajo Motorsportin ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2008 juuri Phillip Islandilla. Itsensä Valentino Rossin manttelinperijäksi tituleerattu espanjalainen Marc Marquez puolestaan pohjusti Ajo Motorsportin toista mestaruutta ajamalla viime kaudella ykköseksi Australiassa.
- Vaikea sanoa, mistä menestyksemme kumpuaa Phillip Islandilla, mutta tulokset ovat olleet siellä kautta aikojen hyviä, tuumii Ajo poimien voittojen lisäksi esiin japanilaisen Tomoyoshi Koyaman kakkos- ja saksalaisen Sandro Cortesen kolmossijat kausilta 2005 ja -08.

Hurjaa haipakkaa

Melbournesta noin 140 kilometrin etäisyydellä sijaitsevan Phillip Islandin merellisen upeissa maisemissa mennään hurjaa haipakkaa.
Siitä kertoo paljon myös piikkiluokan huippunopeusennätys 245,9 kilometriä tunnissa, joka on saksalaisen Stefan Bradlin nimissä vuodelta 2008. MotoGP-luokan vastaava rekordi kirjataan numeroin 333,4 km/h. Se on espanjalaisen Carlos Checan käsialaa kaudelta 2005.
- Kuljettajien pitämä Phillip Island on tosiaankin pirun nopea. Sieltä löytyy vain pari hitaampaa mutkaa. Rata on kuitenkin myös varsin tuulinen. Australiassa eletään näihin aikoihin aikaista kevättä, joten keli saattaa olla viileä ja epävakainen, kertoo Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle