Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tapani Hotakainen korvaa kaimansa Pekkarisen pesäpallon tuomarijohtajana

 

Tapani Hotakainen korvaa kaimansa Pekkarisen pesäpallon tuomarijohtajana


Tapani Hotakainen, 58, Halsualta on valittu pesäpallon uudeksi tuomarijohtajaksi.

Siviiliammatiltaan rehtorina työskentelevä Hotakainen on viheltänyt syöttötuomarina kaksi kautta miesten Superpesiksessä ja toiminut viime vuosina otteluvalvojana.

- Edessä on iso haaste, jonka otan suurella mielenkiinnolla vastaan. Tuomarit joutuvat helposti silmätikuiksi, jos ottelut eivät suju toivotulla tavalla. Uskon, että rakentavalla yhteistyöllä seurojen kanssa voimme viedä koko lajia eteenpäin, Hotakainen sanoo.

Viisi vuotta tuomarijohtajana on pitkä aika, kun samalla on hoidettava kunnialla oma siviilityökin.

- Jatkan yhä otteluvalvojana ja muutenkin pesäpallo on minulle tärkeää. Uskon, että pieni kierto eri tehtävissä on aina vain hyvä asia. Hyvillä mielin lopetan tässä pestissä ja hyviin käsiin siirrän tuomaritoiminnan ohjat, väistyvä tuomarijohtaja, niin ikään rehtorina työskentelevä Tapani Pekkarinen toteaa.

Kokonaisuutena pesäpallon tuomaritoiminta on mennyt viime vuosina aimo harppauksin eteenpäin.

- Tärkeimpänä tavoitteenani olen pyrkinyt yhdenmukaistamaan eri tuomareiden toimintatapoja ja mielestäni olemme onnistuneet otteluvalvonnankin perusteella siinä. Samoin yhteistyö seurojen kanssa on toiminut. Pelinjohtajien kanssa luotu hedelmällinen keskusteluyhteys molempiin suuntiin on avainasia, kun samassa veneessä viedään koko pesäpalloa lajina eteenpäin, Pekkarinen kiittelee.

Hotakainen on samaa mieltä.

- Huippupesäpalloilijat tarvitsevat huipputason tuomareita, muuten pelin kehitys kärsii. Uskon, että toimiva tuomarikoulutusjärjestelmä on kaikkien lajin toimijoiden etu. Aiempien vuosien rakentavan yhteistyön linjalla on hyvä jatkaa.

Pesäpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle