Yllätysvoittaja Lombardian ympäriajossa ­ Veikkanen 46:s

Ammattilaispyöräilyn loppukauden tärkein kilpailu käytiin Italiassa, jossa ajettiin 241 kilometrin Giro di Lombardia. Kilpailjun nimenä käytettiin tänä vuonna Il Lombardia. Kilpailu käytiin uudistetulla reitillä. Maali ei ollut Como ­järven eteläpäässä Comon kaupungissa, vaan pohjoisempana Leccon kaupungissa. Reitti oli vaativa ja piti kilpailun mielenkiintoisena.

Kilpailussa nähtiin yllätysvoittaja, kun sveitsiläinen Oliver Zaugg (30) otti uransa ensimmäisen ammattilaiskilpailuvoiton. Sveitsiläinen karkasi ennakkosuosikeilta ja nimimiehiltä ja ajoi soolona maaliin kahdeksan sekuntia ennen ryhmää, jossa ajoi mm. Ivan Basso. Suurin ennakkosuosikki, Jussi Veikkasen joukkuetoveri ja joukkueen kapteeni belgialainen Philippe Gilbert ei ollut aivan terävimmillään, mutta taisteli kuitenkin hyvin kahdeksannen sijan jääden voittajalle 16 sekuntia.

Kilpailun alkupuolella töitä hyvin tehnyt Jussi Veikkanen tuli maalin pieniin osiin pirstoutuneessa joukossa sijalla 46 noin 12 ja puoli minuuttia voittajalle jääneenä.

- Kausi on nyt paketissa. Tämä oli kauden viimeinen kisa. Meillä oli panosta kilpailuun, sillä World Tourin joukkuekilpailu oli auki vielä ennen tätä kilpailua. Onneksi Philippe tuli kahdeksanneksi, se takasi meille voiton ja näin hänen eteensä tehty työ ei mennyt hukkaan. Itselläni alkaa nyt loma ja tulevaisuuden suunnittelu, kertoi Jussi Veikkanen.