Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salminen kruunasi komean kautensa voitolla Espanjassa

 

Salminen kruunasi komean kautensa voitolla Espanjassa


Maailman kaikkien aikojen menestynein enduromoottoripyöräilijä Juha Salminen päätti pitkän ja onnistuneen kautensa tyylikkäästi voittajana Espanjassa.
Henkilökohtaista ja joukkuemaailmanmestaruutta tänä vuonna juhlinut Salminen ajoi Husqvarna-pyörällään E1-luokan ykköseksi Espanjan sarjan viimeisessä osakilpailussa Montroig del Campissa.
- Kausi on aina mukavaa paketoida voitolla, mutta kyllähän totuus on se, että minulla alkoi eräänlainen henkinen lama kaksi viikkoa sitten Ranskassa MM-kullan varmistuttua. Sen saavuttamiseen oli ladattu niin paljon Nämä kahtena peräkkäisenä viikonvaihteena Ranskan jälkeen ajetut Espanjan kisat ovat olleet melkoista tervanjuontia, myönsi Salminen.
Salmiselle kertyi kauden aikana yhteensä 30 kilpailupäivää MM-sarja, ISDE ja Espanjan kapinat mukaan luettuna.
- Se merkitsee kuukauden päivät täysipainoista kilvanajoa. Kausi käynnistyi aikaisin ja päättyi myöhään, joten tänä vuonna tämä loppusyksy on tuntunut erityisen vaikealta. Onhan sitä tullut tosiaankin tehtyä kauden aikana reissu jos toinenkin myös valmistava vaihe huomioiden.  Onneksi nyt ei tarvitse ihan hetkeen näitä ajohommia miettiä ennen kuin aletaan punoa juonia ensi kaudella.
Salmisen, 35, edellinen MM-kulta heltisi vuonna 2007. Tällä kaudella moninkertaisen maailmanmestarin plakkariin kilahti kiiltävintä siis tuplasti.
- Hyvä kausi. Ei se olisi voinut paremmin mennä.

Nollapäivä verotti saldoa Espanjassa

Salminen sijoittui kahdeksan kisapäivää kattaneen Espanjan sarjan kokonaiskilpailun yhteispisteissä kolmanneksi ja luokassaan toiseksi. Salmisen saldoa rasitti yksi nollapäivä, kun hänen pyöränsä ei suostunut käynnistymään Valls de Torruellen osakilpailun jälkimmäisenä ajopäivänä.
- Lisäksi tuo viikko sitten Becerreassa ajettu kilpailu oli minulta vaisu Tänään kulki vuorostaan taas ihan mukavasti. Ajoin niin hyvin kuin tällä energiatasolla pystyin.
Salminen nappasi luokkavoiton 22,450 sekunnin erolla KTM:ää kuskaavaan Lorenzo Santolinoon. Santolino poimi puolestaan luokkamestaruuden kahden pisteen marginaalilla Salmiseen.
Kolmas kilpailussa ja yhteispisteissä oli Yamahan Victor Guerrero, joka piti päätöspäivänä Santolinon pitkään takana. Lopussa tilanne kääntyi kahdella sekunnilla Santolinon eduksi.
- Luokan kokonaiskuvio ei ollut viimeisenä ajopäivänä enää omissa käsissäni, puki Salminen sanoiksi espanjalaiskuljettajien mahdollisesti muokkaaman kupletin juonen.
Yleiskilpailun Montroig del Campissa vei nimiinsä E2-luokan GasGas-kuljettaja Ivan Cervantes. Hän peittosi samassa luokassa KTM:llä kisaavan Cristobal Guerreron 35,360 sekunnilla. Salminen ajoi kolmanneksi vajaat viisi sekuntia Guerrerosta.
Sama kolmikko miehitti myös koko kauden kärkisijat. Guerrero vei mestaruuden ja Cervantes oli toinen.

Montroig del Camp, Espanja.
Enduromoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan osakilpailu 8/8, yleiskilpailu:
1) Ivan Cervantes Espanja, GasGas (E2) 42.46,160, 2) Cristobal Guerrero Espanja, KTM (E2) + 35,360 sekuntia jäljessä, 3) ) Juha Salminen Suomi, Husqvarna (E1) + 40,060, 4) Lorenzo Santolino Espanja, KTM (E1) + 1.02,510, 5) Victor Guerrero Espanja, Yamaha (E1) + 1.04,810, 6) Oriol Mena Espanja, Husaberg (E3) + 1.22,970.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot