Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarco tiivisti MM-kärkeä Australiassa

 

Ajon tiimin Zarco tiivisti MM-kärkeä Australiassa


Suomalaistalli Ajo Motorsport taistelee Johann Zarcon johdolla tiukasti 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruudesta, kun kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua.

Derbi-pyörällä kilpaileva Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiskuljettaja Zarco sijoittui Phillip Islandin radalla Australiassa ajetussa vaiherikkaassa kilpailussa kolmanneksi kaventaen samalla espanjalaisen Nicolas Terolin MM-johdon 25 pisteeseen. Terol sijoittui sateen alussa ja lopussa hämmentämässä erikoisessa kisassa kuudenneksi.

- Pystyin kuromaan Terolin johtoa kiinni kuudella pisteellä ja olen tyytyväinen siihen. Sen sijaan olen pettynyt siihen, että en pystynyt voittamaan tätä kilpailua, muotoili paalupaikalta liikkeelle lähtenyt Zarco.

Kilpailun alku viivästyi kymmenellä minuutilla, kun sade iski tuuliselle radalle juuri ennen starttia. Valtaosa kuljettajista päätti ottaa kuitenkin riskin valitsemalla kisaan sileät slics-renkaat. Se riski kannatti, sillä rata kuivui nopeaan tahtiin, kunnes sade iski uudelleen kolme kierrosta ennen maalia, jolloin taistelu liputettiin päättyneeksi.

- Löysin itseluottamuksen vaikean alun jälkeen, kunnes se horjui jälleen hetken sadepisaroiden myötä muutamia kierroksia ennen maalia. Vettä tuli vähän visiiriin ja saatoin ehkä ylireagoida siihen. Erikoinen kilpailu. Onneksi tässä kävi loppujen lopuksi näin, Zarco viittasi podiumin suuntaan.

Tallipäällikkö Aki Ajo korosti, että sijoitus oli hankaliin olosuhteisiin nähden erinomainen.

- Loppupeleissä tähän pitää olla hyvinkin tyytyväinen, sillä sellaiseksi arpapeliksi tuo kisa meni kelien vuoksi. Meillä kaikilla taisi olla vielä lähtöruudukossa aika inhottavat fiilikset. Tällä kaudella on jaossa yhä 50 pistettä ja tämäkin kilpailu osoitti, että kaikki on mahdollista. Ei muuta kuin painetaan tiukasti loppuun asti.

Zarcon tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez oli neljäs ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 20:s. Zarcon ja Vazquezin väliin jäi vain kuusi kymmenystä.

- Järkevä ajo alussa ja hyvä nousu lopussa, Ajo kehaisi Vazquezia.

Folgerin pyörässä teknisiä ongelmia

Aika-ajossa kolmanneksi sijoittunut Red Bull Ajo Motorsport-tiimin saksalainen Aprilia-kuljettaja Jonas Folger lukeutui varmuudella päivän pettyneimpiin kuljettajiin. Folgerin kilpailu päättyi jo ennen kuin se oli ehtinyt alkaakaan ja tyhjyyttään ammottanut eturivin kolmas lähtöruutu jäi miehittämättä Phillip Islandilla.

Folgerin RSA-pyörän moottorista hajosi lämmityskäytössä kulmavaihteen akseli, kun aikaa oli jäljellä kaksi minuuttia radalle lähtöön. Sama vika on vaivannut useampia kuljettajia tämän kauden aikana.

- Folger oli tosi maissa, sillä hän on parhaimmillaan juuri tällaisissa tuulisissa spesiaaliolosuhteissa. Uskon, että Jonas olisi ajanut tänään voitosta, totesi Ajo harmissaan.

Folgerin tiimikaveri Danny Kent sijoittui Australiassa 22:nneksi. Hän kaatui ensimmäisellä kierroksella kakkossijalta.

- Alku taisi olla vähän turhankin raju. Kaatuminen johtui omasta virheestäni, myönsi Kent.

Kauden kolmanneksi viimeisen osakilpailun voittajaksi ajoi saksalainen Sandro Cortese 13,572 sekunnin erolla espanjalaiseen Luis Salomiin. Voitto oli Corteselle kauden ja samalla uran toinen. Zarco jäi kärjestä 14,311 sekuntia.

Tiivistempoinen syyskausi jatkuu jo ensi viikonvaihteessa Sepangin radalla Malesiassa. Päätösosakilpailu odottaa vuoroaan 6. marraskuuta Espanjan maaperällä Valenciassa.

Phillip Island, Australia.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 15/17 MM-osakilpailu:
1. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia 34.49,670
2. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 13,572
3. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 14,311
4. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 14,926
5. Alberto Moncayo Espanja, Andalucia Banca Civica Aprilia + 22,328
6. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 26,689
20. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 1.10,844
22. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1.37,676
Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia: keskeytys.
Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia: ei lähtenyt kilpailuun.

MM-pistetilanne:
1. Terol 271
2. Zarco 246
3. Cortese 205
4. Maverick Vinales Espanja, Aprilia 198
5. Hector Faubel Espanja, Aprilia 148
6. Vazquez 142
7. Folger 140
11. Kent 76
18. Khairuddin 21
24. Ajo 11

Seuraava osakilpailu: 23.10. Sepang, Malesia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle