Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsport taistelee tiukasti piikkiluokan viimeisestä tittelistä

 

Ajo Motorsport taistelee tiukasti piikkiluokan viimeisestä tittelistä


Suomalaistalli Ajo Motorsport taistelee tiukasti ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan 62 vuoden mittaisen historian viimeisestä 125-kuutoisten luokan mestaruudesta. Piikit väistyvät ensi kaudella GP-sarjassa Moto3-luokan tieltä.
Vuosina 2008 ja -10 mestaruuksia juhlinut tallipäällikkö Aki Ajo tähdentää, että kaikki on vielä mahdollista, kun kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua.
- Periksi ei ole annettu, eikä anneta jatkossakaan. Viimeiseen asti painetaan.
Espanjalainen Nicolas Terol johtaa sarjaa 25 pisteen erolla Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiseen Johann Zarcoon nähden. Zarcon on siis pidettävä Terol takanaan ensi sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa, jotta MM-kullan ratkaisu huipentuu kauden 6. marraskuuta päättävään Valencian kilpailuun.
- Kyllä paineet ovat toisella puolella, Ajo viittaa Terolin ja häntä ajattavaan espanjalaisen Aspar-tiimin puoleen.
Kokenut tallipäällikkö ei anna kutkuttavan tilanteen häiritä hyväksi todettuja rutiineja.
- Valmistaudumme Malesian kilpailuun normaalilla tavalla. Tosin tässä tilanteessa ehkä vähän vieläkin kovemmalla innolla, lisää Ajo löylyä Asparin kiukaalle.
Terol hypisteli, mutta hukkasi ensimmäisen tarjolla olleen mestaruuspallon käsistään viime sunnuntaina Phillip Islandin radalla Australiassa, jossa hän sijoittui kuudenneksi ja Zarco kolmanneksi. Terol luonnehti vaihtelevissa sääolosuhteissa ajettua kilpailua uransa toistaiseksi vaikeimmaksi.
Kelit saattavat tuoda myös Sepangin pitkällä ja leveällä radalla käytävään kisaan kirpeän arvaamattoman lisämausteen.
- Malesiassa on sadekausi päällä. Täällä on satanut päivittäin jo toista viikkoa, kertoo Ajo.

Farid Hisham suomalaistallin kuudes kuljettaja Sepangissa

Kahden tiimin voimin operoiva suomalaistalli vyöryy Malesian GP-viikonvaihteeseen peräti kuuden kuljettajan rintamalla.
Zarco, saksalainen Jonas Folger, espanjalainen Efren Vazquez, britti Danny Kent ja kotikilpailuunsa valmistautuva Zulfahmi Khairuddin saavat rinnalleen villin kortin kuljettajana Farid Hishamin. SIC (Sepang International Circuit)-Ajo  -tiimissä MM-debyyttinsä Derbi RSW-pyörällä tekevän 18-vuotiaan malesialaisen nimi on koko komeudessaan Muhammad Farid Badrul Hisham.
- Olemme tehneet tällä kaudella intensiivistä yhteistyötä malesialaisten kanssa. He haluavat nostaa nuoria kuljettajiaan MM-tasolle.  Ajo Motorsport on ollut auttamassa ja viemässä tätä projektia eteenpäin, luonnehtii Ajo.
Kajangista kotoisin oleva Hisham on kilpaillut tänä vuonna 600-kuutioisella Superstock-luokan kalustolla brittisarjassa.
- Suomalaisespanjalaisen ryhmän täällä taakseen saaneella Faridilla on vielä vähän kokemusta 125-kuutioisesta pyörästä, vaikka hän pääsikin ajamaan viime viikonvaihteessa kolmen päivän ajan testiä Sepangissa.  Itse kisaviikonvaihde on malesialaisten silmissä samalla eräänlainen testi myös hänelle itselleen.

”Fahmi” Khairuddin on supertähti Malesiassa

Ratamoottoripyöräily on kovassa nosteessa Malesiassa. Lajin silmäterä on torstaina 20 vuotta täyttävä sympaattinen Khairuddin, joka ajaa toista kauttaan MM-sarjassa. Hänellä on plakkarissaan 32 GP-starttia Sepangiin tultaessa.
- Khairuddinin ympärillä on parveillut kisaviikonvaihteen aluspäivinä median edustajia.  ”Fahmi” on supertähti kotimaassaan, vahvistaa Ajo.
Khairuddin on yltänyt tällä kaudella parhaimmillaan yhdeksänneksi Brnon radalla ajetussa Tshekin osakilpailussa. Viime vuonna Khairuddin sijoittui Ajo Motorsportin silloisen espanjalaiskuljettajan Marc Marquezin voittamassa Malesian osakilpailussa 16:nneksi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle