Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehillä arpaonnea EM-arvonnoissa

 

Suomen miehillä arpaonnea EM-arvonnoissa


Suomen miesten EM-karsintavastustajiksi arvottiin lauantaina Kreikka, Montenegro ja voittaja otteluparista Romania-Kypros. Lohkosta muodostui lähes helpoin mahdollinen. Naisten karsintalohkon vastustajiksi tulivat Azerbaidzan, Valko-Venäjä sekä Itävalta. Illan kalenterikokouksessa selviää lohkojen isännät.

Jälkimmäinen kahdesta miesten karsintaturnauksesta pelataan Suomessa 13.-16. syyskuuta ensi vuonna. Ensimmäinen turnaus viikkoa aiemmin järjestetään Kreikassa.

Naiset puolestaan aloittavat kotiturnauksella 6.-9. syyskuuta ja pelaavat toisen turnauksen Azerbaidjanissa.

Miesten ja naisten EM-karsintalohkot ensi syksyksi arvottiin lauantaina Luxemburgissa.

Miesten maajoukkueen pitkä-aikainen kapteeni Tuomas Sammelvuo otti lohkoarvontojen tuloksen vastaan rauhalliseen tapaansa.

- Lohkohan on aika hyvä, ei sitä voi kieltää. Romania tulee varmasti neljänneksi maaksi ja siellä Stelian Moculescu on tehnyt hyvää työtä. Kaikki kolme ovat hyvä joukkueita, Sammelvuo pyörittelee.

- Mutta kyllähän fakta on, että kyllä EM-lopputurnaukseen on nyt neljännen perättäisen kerran hyvät mahdollisuudet. Aikaa on toki vielä lähes vuosi ja paljon ehtti joukkueessa tapahtua, Sammelvuo jatkaa.

Miesten EM-lopputurnaus 2013 järjestetään Tanskassa ja Puolassa. Kaksi turnausta syksyllä 2012Miesten EM-karsinnat pelataan aiemmasta poiketen vasta kisoja edeltävänä syksynä, ei keväällä. Karsinnoissa pelataan kaksi neljän joukkueen turnausta ensi vuonna 6.-9.9. (Kreikassa) ja 13.-16.9. (Suomessa). Lohkojen voittajat selviävät EM-lopputurnaukseen ja toiseksi tulleet joukkueet pelaavat vielä jatkokarsinnat koti- ja vierasotteluina 17.-19.5. ja 24.-26.5. 2013. Ottelijaparit näihin arvotaan.

Miesten lentopallon EM-karsintalohkot Puolan ja Tanskan EM-lopputurnaukseen 2013
A: Turkki, Portugali, Valko-Venäjä, Albania/Iso-Britannia
B: Viro, Belgia, Hollanti, Andora/Israel
C: Tshekki, Itävalta, Makedonia, Sveitsi/Kroatia
D: Suomi, Kreikka, Montenegro, Kypros/Romania (turnaukset Kreikassa ja Suomessa)
E: Slovenia, Saksa, Ukraina, Luxemburg/Ruotsi
F: Ranska, Espanja, Latvia, Unkari

Suomen lohkon kakkonen kohtaa jatkokarsinnoissa B-lohkon (Viro, Belgia, Hollanti, Andora/Israel) kakkosen.

EM-karsintojen ensimmäiselle kierrokselle joutuu EM-rankingin 10 heikointa maata, jotka pelaavat koti- ja vierasottelut pääsystä toiselle kierrokselle. Ensimmäinen kierros pelataan 11.-13.5. ja 18.-20.5.2012.

Suomi arvottiin Luxemburgissa ykköskorista, jossa muina maina olivat mukana Ranska, Slovenia, Tshekki, Turkki sekä Viro. Nämä maat eivät siis voineet tulla Suomen lohkoon.

Miesten EM-kisoihin halukkaita maita on kaikkiaan 36. Puola ja Tanska ovat isäntinä automaattisesti mukana syksyn 2013 EM-lopputurnauksessa. Viime syyskuun EM-kisoista viisi maata lunasti myös suoran paikan seuraaviin kisoihin, nimittäin Serbia, Italia, Venäjä, Slovakia ja Bulgaria. Naisten lohkon ykkösmaana AzerbaidzanNaisten EM-karsintalohkoon syksylle 2012 ei muodostunut mitenkään mahdottomaksi. Vastutajiksi tulivat Azerbaidzan, Valko-Venäjä sekä Itävalta.

Naisten maajoukkueen päävalmentajana ainakin tämän vuoden loppuun asti toimiva norjalainen Tore Aleksandersen oli tyytyväinen arvonnan jälkeen.

- Olen erittäin tyytyväinen lohkoarvonnan tulokseen. Tämä on lähes optimaalinen tulos. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa, mutta totta kai Azerbaidzan on lohkon suosikki.

Azerbaidzan sijoittui tämän syksyn EM-lopputurnauksessa yhdeksänneksi, kun taas kolmoskorista nyt arvottu Suomi sekä Valko-Venäjä putosivat lopputurnauksesta jatkokarsinnoissa. Suomi putösi Ranskalle ja Valko-Venäjä Israelille.

Naisten lentopallon EM-karsintalohkot Saksan ja Sveitsin EM-lopputurnaukseen 2013
A: Espanja, Israel, Slovakia, Ruotsi
B: Hollanti, Ukraina, Kreikka, Tanska
C: Azerbaidzan, Valko-Venäjä, Suomi, Itävalta  (turnaukset Suomessa ja Azerbaidzanissa)
D: Romania, Kroatia, Iso-Britannia, Portugali
E: Ranska, Belgia, Slovenia, Montenegro
F: Tshekki, Bulgaria, Unkari, Latvia/Kypros

Suomen lohkon kakkonen kohtaa jatkokarsinnoissa A-lohkon (Espanja, Israel, Slovakia, Ruotsi) kakkosen.

Naisten puolelta suoraan Saksassa ja Sveitsissä pelattaviin EM-kisoihin selvisivät isäntämaiden lisäksi EM-kiosojen kuuden parhaan joukkoon Saksan lisäksi yltäneet Serbia, Turkki, Italia, Puola ja Venäjä.

Pelitapa on identtinen miesten kanssa eli naiset pelaavat kaksi turnausta ensi vuonna 6.-9.9. ja 13.-16.9. Voittajat selviytyvät EM-lopputurnaukseen ja kakkoset jatkokarsintaan.

Tytöt karsivat Romaniassa ja pojat Montenegrossa

Tyttöjen (1994. synt.) ja poikien (1993 synt.) EM-karsintalohkot ensi huhtikuun turnauksiin arvottiin lauantaina Luxemburgissa. Tytöt saivat lohkoonsa mm. Venäjän ja pojat EM-kuutosen Kreikan ja Italian.

Tyttöjen (1994-syntyneet) 2. kierroksen EM-karsintalohkoon 10.-14. huhtikuuta 2012 arvottiin mukaan Venäjä, Unkari, Kreikka, Romania ja Portugali. Turnaus pelataan Romaniassa, joka oli ainoa halukas järjestäjäksi.

Suomi oli viime karsinnoissa (2010) omassa lohkossa kolmas Slovakian ja Tshekin jälkeen. Venäjä jäi viime karsinnoissa yllättäen EM-lopputurnauksesta rannalle.
Kreikka oli mukana kisoissa sijoittuen kahdeksanneksi. Romania ja Portugali olivat puolestaan omissa karsintalohkoissaan neljänsiä.

Poikien (1993-syntyneet) 2. kierroksen EM-karsintalohkoon huhtikuulle 2012 arvottiin mukaan Italia, Valko-Venäjä, Kreikka, Montenegro ja voittaja avauskierroksen lohkosta 1 (mukana Englanti, Bosnia & Herzegovina, Liettua ja Ruotsi). Turnaus pelataan Montengerossa. Myös Italia haki turnauksen isännyyttä.

Suomi oli omassa karsintalohkossaan viimeksi (2011) toinen Puolan jälkeen päästen mukaan lopputurnaukseen. Lopputurnauksessa Suomi ei saanut voittoja ja loppusijoitus oli kahdestoista. Kreikka sijoittui lopputurnauksessa kuudenneksi, Italia jäi Suomen karsintalohkossa kolmanneksi, Valko-Venäjä karsintalohkonsa viimeiseksi ja Montenegro puolestaan jäi karsinnan ensimmäiselle kierrokselle.

Lohkojen voittajat selviävät suoraan EM-lopputurnaukseen. Lohkokakkoset ja -kolmoset jatkokarsintoihin kahteen lohkoon.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle