Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aki Ajon tiimillä on MM-kulta panoksena kauden päätöskisassa

 

Aki Ajon tiimillä on MM-kulta panoksena kauden päätöskisassa


Tallipäällikkö Ajo painottaa Zarcolle rentoutta mestaruustaisteluun

Aki Ajon johtamalla Ajo Motorsportilla on paljon, eli maailmanmestaruus pelissä, kun vuodesta 1949 lähtien ajetun 125-kuutioisten luokan historian viimeinen osakilpailu odottaa sunnuntaina vuoroaan Valencian Ricardo Tormo-radalla.
- Meillä on jo varma MM-hopea hallussa ja olen siihenkin tyytyväinen, mutta periksi ei anneta ikinä. Loppuun asti painetaan, painottaa tallipäällikkö Ajo.
Espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol johtaa sarjaa 20 pisteen erolla Avant-AirAsia-Ajo-tiimin ranskalaiseen Johann Zarcoon Valenciaan tultaessa. Zarcon ainoa mahdollisuus mestaruuteen piilee siinä, että hän tervehtii ruutulippua voittajana ja Terol ei yllä 12. sijaa korkeammalle kotiyleisönsä edessä.
Terol hypisteli mestaruuspalloa jo vajaat kaksi viikkoa sitten Malesiassa, mutta Zarco riisti sen tyylipuhtaasti hänen käsistään ohittamalla viimeisellä kierroksella ajovirheen tehneen espanjalaisen.
- Paineet ovat täysin Terolilla ja mestaruuden osalta kaikki on vielä auki. Pitää muistaa, että ajovirheet ja tekniikkamurheet lukeutuvat nekin tämän lajin luonteeseen, toteaa Ajo.

Ajon ohje ässälleen:
”Lähde nautiskelemaan”

Terävän pelisilmän omaava Ajo on toisaalta pyrkinyt pudottamaan mahdollisten paineiden viimeisetkin rippeet Zarcon harteilta.
- Olen tähdentänyt hänelle rentoutta ja sanonut, että lähde nautiskelemaan radalle. Sitä kautta Johannille tarjoutuu parhaat mahdollisuudet ajaa voitosta.
Entisen formulatähti Jean Alesin taustajoukoissaan omaava Zarco on puhjennut lopullisesti kukkaansa Ajon ohjauksessa ja suomalaistallin riveissä.
Cannes’ssa 20 vuotta sitten syntynyt Zarco on ajanut tällä kaudella uransa ensimmäisen podiumsijoituksen huhtikuussa Jerezissä, ensimmäisen paalupaikan heinäkuussa Mugellossa ja ensimmäisen voittonsa lokakuussa Motegissa. Nousujohteisen saldon kruunaa uran ensimmäinen MM-mitali, jonka väri on siis vielä avoin.
Barcelonassa täyden pistepotin aikasakon vuoksi menettäneen ja Sachsenringin ykkössijan samalla ajan voittajan kanssa hävinneen Zarcon valttina on ollut nopeuden ohella pettämätön tasaisuus.
Zarco on sijoittunut kaikissa 16 osakilpailussa kuuden nopeimman joukkoon terävöityen kauden jälkimmäisellä puoliskolla yhä vahvempaan iskuun. Hän on jäänyt yhdeksässä viimeisessä osakilpailussa vain kerran podiumin ulkopuolelle sijoituttuaan Indianapolisissa viidenneksi.
- Käy loppupisteissä sitten miten tahansa, niin paras tapa päättää tämä kausi on taistella voitosta , muotoilee Ajo.
Zarcon Derbi-tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez on pisteissä seitsemäntenä ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 17:ntenä ennen viimeistä osakilpailua. Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuljettajista saksalainen Jonas Folger on puolestaan kuudes ja britti Danny Kent 11:s.
Ajo Motorsportin vauhdikkaan viisikon kokonaispanos on kauttaaltaan varsin vahva.

Moto3 pyyhkii piikkien hetkellisen haikeuden

Aikansa kutakin, eli nelitahtisia ja 250-kuutioisia voimanlähteitä moottoreinaan käyttävä Moto3-luokka vyöryy ensi kaudella MM-sarjaan 125-kuutioisten tilalle.
- Viimeinen piikkiluokan kilpailu tuo varmasti tiettyä haikeutta tullessaan, sillä olemme tehneet siksi pitkään töitä kaksitahtisten pyörien kanssa. Meille jää paljon hyviä muistoja 125-kuutioisista, Ajo viittaa tässä vaiheessa ensisijaisesti vuosien 2008 ja 2010 maailmanmestaruuksiin, jotka olivat ranskalaisen Mike Di Meglion sekä espanjalaisen Marc Marquezin käsialaa.
Kymmenettä täysipainoista MM-kauttaan tallipäällikkönä päättelevä Ajo on kuitenkin samalla jo virtaa täynnä tulevan osalta.
- Moto3:sta tulee hieno ja seurattu luokka, joka tuo tuoreen tuulahdukseen koko sarjaan.
Ajo Motorsport operoi uudessa luokassa paluun GP-sarjaan tekevän maineikkaan KTM:n tehdastallina.
- Haaste on kova ja töitä vielä paljon edessä, mutta meillä on hieno projekti ja hieno pyörä, vakuuttaa Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle