Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Harvinaisen lämmin syksy peruutti Levin maailmancupin kisat

 

Harvinaisen lämmin syksy peruutti Levin maailmancupin kisat


Harvinaisen lämmin syksy koitui tänä vuonna Levin maailmancupin kisojen kohtaloksi. Lokakuun päättyessä ei ollut missään päin maata lumipeitettä, vaikka Ilmatieteenlaitoksen tilastojen mukaan pysyvän lumipeitteen pitäisi olla jo Keski- ja Pohjois-Lapissa. Kun pakkastakaan ei ollut lähipäiville luvassa, Levin maailmancup jouduttiin peruuttamaan.

”Päätös oli lopulta selkeä, koska kilpailurinteessä ei ollut snow control -päivänä riittävästi lunta eikä ennuste luvannut merkittäviä pakkaspäiviä. Kisoja ei voida siirtää viikolla eteenpäin, sillä Pohjois-Amerikan vauhtikisat Lake Louisissa olisivat silloin liian lähellä”, Levin maailmancupin pääsihteeri Mikko Saarinen toteaa.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan lokakuun keskilämpötila oli koko maassa selvästi tavanomaista korkeampi. Lokakuu oli kahdeksas kuukausi peräkkäin, jolloin koko maan keskilämpötila oli pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella. Poikkeama oli suurin juuri Pohjois-Suomessa, jossa oli jopa runsaat neljä astetta tavanomaista lämpimämpää. Myös muut Pohjoismaat ovat lumettomia.

“Vielä viime perjantaina tilanne näytti lupaavalta, kunnes sääennuste muuttui. Levin korkealaatuisesta lumetusvarusteistosta huolimatta meillä ei yksinkertaisesti ollut mahdollisuuksia järjestää kisaa, kun ei ollut tarpeeksi kylmä”, Kansainvälisen hiihtoliiton lumikoordinaattori Hans Pieren sanoo.

“Tähän aikaan vuodesta koko Eurooppa on ollut epätavallisen lämmin. Arvostamme suuresti ammattitaitoisen Levin tiimin ponnistuksia tämän vuoden kisan eteen ja odotamme jo innolla ensi vuoden kisoja Suomen Lapissa 10.–11. marraskuuta 2012”, FISin kilpailunjohtaja Günter Hujara lisää.

Kansainvälinen hiihtoliitto punnitsee parhaillaan vaihtoehtoja Levin maailmancupin pujottelukisojen korvaamiseksi. Lisätietoja aiheesta on luvassa sunnuntaina 6. marraskuuta.

Paikka kisakalenterissa pitää

FIS ilmoitti syyskokouksessaan Zurichissa, että alppihiihdon maailmancup alkaa nyt ja tulevaisuudessa kolmella klassikolla – Sölden, Levi ja Lake Louise. Levin paikka alppihiihdon maailmancupin pujottelukauden avausosakilpailuna on sinetöity ainakin vuoteen 2015 saakka.

Tämän vuoden kisojen peruuntuminen ei ole uhka tulevaisuudelle.

”Koitamme toki avata FISsin kanssa keskustelua siitä, voiko tälle ajankohdalle tehdä jotakin. Mutta kyllä kisat Levillä pysyvät eikä pitkällä tähtäimellä sen suhteen ole tulossa muutoksia”, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen toteaa luottavaisena.

Paljon kiitosta saaneet kilpailujärjestelyt ja kilpailun ajankohta puoltavat kuitenkin Levin maailmancupin säilymistä pujottelukauden avausosakilpailuna. Kansainvälisen hiihtoliiton lisäksi niin urheilijat kuin yleisökin ovat olleet vuodesta toiseen erittäin tyytyväisiä.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle