Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo voitti kädenväännössä kisalääkärin Valenciassa

 

Ajo voitti kädenväännössä kisalääkärin Valenciassa


Niklas Ajo voi lähteä fyysisen kuntonsa puolesta huoletta 125-kuutioisten luokan kauden ja samalla sen 62-vuotisen historian viimeiseen MM-osakilpailuun, joka ajetaan tulevana sunnuntaina Valencian Ricardo Tormo-radalla Espanjassa.
Ajon, 17, käsi murtui oikean ranteen yläpuolelta vajaat kolme viikkoa sitten Australian osakilpailussa, mutta toipuminen on sujunut hänen onnekseen yllättävänkin nopeasti.
- Torstaina ratasairaalassa tehty ja tässä tilanteessa pakollinen lääkärintarkastus oli enemmänkin muodollisuus ja paperijuttu. Tosin lääkäri haastoi minut vielä varmuuden vuoksi kädenvääntöön, jonka voitin, heitti hyväntuulinen Ajo.
Ensimmäistä MM-kauttaan päättelevä Ajo joutui jättämään edellisen, Sepangin radalla Malesiassa ajetun kisan väliin vamman vuoksi.
- Ensisijainen tavoitteeni Valenciassa on löytää jälleen se hyvä fiilis vastoinkäymisten ja kaatumisten jäljiltä, kertoo tulokaskaudellaan tähän mennessä parhaimmillaan kymmenenneksi Saksan heinäkuisessa osakilpailussa sijoittunut Ajo.
Ajon MM-ura jatkuu ensi kaudella 125-kuutioiset korvaavassa Moto3-luokassa. Valencia ei jää valkeakoskelaisen osalta silti kauden viimeiseksi piikkiluokassa.
- Ajan vielä Espanjan CEV-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua, jotka osuvat heti MM-sarjan päätöksen jälkeen peräkkäisinä viikonvaihteina Valenciaan ja Jereziin. Ne ovat minulle hyviä ja tervetulleita kisoja.

Simoncellin numero 58 Ajon kypärässä ja pyörässä

Valencian GP-viikonvaihteen aikana kunnioitetaan ja vaalitaan monin tavoin italialaisen Marco Simoncellin muistoa. Simoncelli menetti henkensä MotoGP-luokan Malesian osakilpailussa.
Ricardo Tormo-radan tuntumaan on pystytetty Simoncellin kilpailunumeroa 58 kantava, 16 metrin mittainen seinä, johon myös kilpailun katsojat voivat kirjoittaa henkilökohtaisen viestinsä.
Seinään oman viestinsä kirjoittava Ajo kunnioittaa Simoncellin muistoja radalla samalla tavalla, kuten monet muutkin kuljettajat.
- Kypärääni ja Aprilia-pyörän yläkatteeseen teipataan numero 58.  Lisäksi sunnuntaina heti warm up-sessioiden jälkeen kaikki kuljettajat kokoontuvat pyörineen radalle yhteiseen tilaisuuteen, kertoo Ajo.

125-kuutioisten luokan aikataulu Valencian GP:ssä 4.-6.11. MM-osakilpailu 17/17:

Perjantai 4.11.
Klo 10.15-10.55, 125-kuutioisten luokan 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 125-kuutioisten luokan 2. vapaa harjoitus

Lauantai 5.11.
Klo 10.15-10.55, 125-kuutioisten luokan 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, 125-kuutioisten luokan aika-ajo

Sunnuntai 6.11.
Klo 09.40-10.00, 125-kuutioisten luokan warmup
Klo 12.00, 125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 17/17

Valencian ratainfo
Pituus: 4005 metriä
Leveys: 12 metriä
Mutkat vasemmalle: 9
Mutkat oikealle: 5
Pisin suora: 876 metriä
Valmistunut: 1999

125-kuutioisten luokan ennätyksiä
Rataennätys: Hector Faubel (2007) Espanja, Aprilia 1.39,380
Paalupaikkaennätys: Gabor Talmacsi (2007) Unkari, Aprilia 1.39,029
Huippunopeus: Pol Espargaro (2009) Espanja, Derbi 230.0 km/h

Kauden 2010 kilpailun kärkikolmikko: 1) Bradley Smith Iso-Britannia, Aprilia 40.25,648, 2) Pol Espargaro Espanja, Derbi + 2,786, 3) Nicolas Terol Espanja, Aprilia + 3,149.

Piikkiluokan tilastotärppejä Valencian GP:hen

- MM-sarjaa johtavalle Nicolas Terolille riittää 11. sija mestaruuteen, vaikka hänen ainoa uhkaajansa Johann Zarco voittaisi kilpailun. Terol on noussut kaksi kertaa podiumille Valenciassa: kakkonen kaudella 2008 ja kolmas viime vuonna.
- Vähintään MM-hopean varmistanut Johann Zarco ajaa uransa 50. GP:n.  Zarco sijoittui edellisessä osakilpailussa kolmanneksi Malesiassa. Se oli hänelle viides podiumsijoitus putkeen.  Zarco on sijoittunut kauden kaikissa osakilpailuissa kuuden nopeimman joukkoon. Hän ajoi vuonna 2009 Valenciassa sijalle 15. Viime vuonna kisa päättyi kaatumiseen neljä kierrosta ennen maalia.
- MM-pisteissä kolmantena oleva Sandro Cortese on Zarcon ohella luokan ainoa kuljettaja, joka on ajanut pisteille kauden kaikissa osakilpailuissa. Cortese on sijoittunut Valenciassa parhaimmillaan viidenneksi kausilla 2008 ja -10.
- MM-sarjassa neljäntenä oleva ja vain kaksi pistettä Cortesen takana tuleva Maveric Vinales on ajanut jo kolme osakilpailuvoittoa tulokaskaudellaan. Viimeksi vastaavaan pystyi Loris Capirossi vuonna 1990. Vinales voitti edellisen kisan Malesiassa. Hänestä tulee kaikkien aikojen nuorin, kaksi peräkkäistä voittoa ajanut kuljettaja, jos hän yltää ykköseksi myös Valenciassa.
- MM-pisteissä viidentenä oleva Hector Faubel on voittanut piikkiluokan kilpailun Valenciassa vuosina 2006 ja -07. Viime vuonna hän ajoi Moto2-luokassa sijalle 21.
- MM-sarjassa kuudentena oleva Jonas Folger ei ole sijoittunut vielä toistaiseksi pisteille Valenciassa. Hän ajoi kaudella 2008 sijalle 18. Kaksi viimeistä Valencian kisaa ovat päättyneet keskeytyksiin.
- MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Efren Vazquez ajoi Valenciassa vuonna 2009 seitsemänneksi. Viime vuonna hän oli kahdeksas.
- MM-pisteissä sijalla 11 oleva Danny Kent joutui keskeyttämään viime vuoden kilpailun 15. kierroksella teknisten ongelmien vuoksi. Kent päättelee Valenciassa ensimmäistä täysipainoista MM-kauttaan. Hän on rookie-kuljettajista toiseksi korkeimmalla Vinalesin jälkeen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle