Suomen U19-tytöt jättivät muun maailmaneliitin taakseen Helsingissä

Suomen U19-tyttöjen salibandymaajoukkue voitti viikonloppuna Helsingissä pelatun neljän maan turnauksen. Ykkössija varmistui viimeisessä ottelussa, jossa Suomi nousi kahden maalin tappioasemasta 3-3-tasapeliin Ruotsia vastaan. Kirsikaksi kakkuun Suomi voitti vielä otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskilpailun My Kippilän näyttävällä ilmaveivimaalilla.

Suomi nousi ottelun avauserässä tasoihin kun My Kippilä nappasi Juulia Lintulan laukauksen paluupallon ja kiepautti sen ohi Ruotsin maalivahdin. Vain 17 sekuntia ennen taukosummeria Ruotsi kuitenkin siirtyi vapaalyöntikuviolla uudelleen johtoon, ja toisen erän alkuun Evelina Sparf lakaisi lukemiksi 1-3 Nathalie Jakobssonin ryöstettyä pallon suomalaispuolustajalta. Mari Alila päätti kuitenkin Mira Wickmanin syötöstä ylivoimahyökkäykse kavennukseen, ja tasoitus killui verkossa pelin puolivälissä kun Mira Wickman pudotti taakse ja puolustaja Laura Mannisen laukaus viuhui takayläkulmaan. Kolmannessa erässä ei nähty lisämaaleja, vaikka Ruotsi painoi päälle. Parhaan paikan torjui Suomen maalivahti Noora Vuorela, joka ehti kädellään maalin eteen unohdetun vastustajan suoraan laukaukseen. Turnauksen ykkössijaan voiton varsinaisella peliajalla tarvinnut Ruotsi painoi viimeisen kaksiminuuttisen ilman maalivahtia, mutta tiiviinä laukauksia peittänyt Suomen viisikko kesti.

Rangaistusaukauskisan ensimmäinen ja ainoa maali nähtiin ensimmäisessä jatkoparissa, jossa Noora Vuorela torjui ensin Ruotsin Evelina Sparfin laukauksen ja sitten My Kippilä kiepautti pallon ilmaveivillä Ruotsin verkkoon.

- Puolustuksen kautta lähdettiin ja se onnistui, kuten vain kuusi päästettyä maalia koko turnauksessa kertoo, Suomen päävalmentaja Harry Virtanen mietti.
- Oli iso juttu nousta Ruotsia vastaan kahden maalin takaa tasoihin, se antaa ryhmälle itseluottamusta jatkoonkin. Tiesimme, että Ruotsi prässäisi korkealta ja pyrimme purkamaan sitä pitkillä palloilla ja pitämällä palloa mahdollisimman paljon hyökkäyspäässä. Tappioasemassa tiivistettiin kahteen pakkipariin ja muutettiin kaikkien kenttien karvaus samaan muotoon 1-2-2. Lopussa piti vain pitää pakka tiiviinä ja peittää vetoja eikä Ruotsille siinä auennutkaan enää niin hyviä paikkoja kuin muuten ottelun aikana.

My Kippilä valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Turnauksen tähdistöön äänestettiin Suomen joukkueesta Kippilän lisäksi puolustaja Silja Eskelinen. Muut All Stars -pelaajat olivat Sveitsin maalivahti Simona Stock, Ruotsin puolustaja Elin Gabrielsson, Tshekin hyökkääjä Magdalena Klimova ja Ruotsin hyökkääjä Amanda Johansson Delgado.

Salibandya, Helsinki
Naisten neljän maan turnaus
Suomi - Ruotsi 3-3 (1-2, 2-1, 0-0)
1. erä: 13.33 Jessika Eriksson (Amandsa Johansson Delgado) 0-1, 16.24 Juulia Lintula (Juulia Peura) 1-1, 19.43 Nathalie Jakobsson (Therese Andersson) 1-2.
2. erä: 22.50 Evelina Sparf (Jakobsson) 1-3, 27.12 Mari Alila (Mira Wickman) 2-3, 32.10 Laura Manninen (Wickman) 3-3.
3. erä: Maaliton.