Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tappio Ruotsille jätti Suomen naiset kotiturnauksessaan kolmansiksi

 

Tappio Ruotsille jätti Suomen naiset kotiturnauksessaan kolmansiksi


Suomen naisten salibandymaajoukkue jätettiin Ruotsin ja Sveitsin jälkeen kolmanneksi viikonloppuna Helsingissä pelatussa neljän maan turnauksessa. Lauantain Tshekki-voitto jäi Suomen ainoaksi kun Ruotsi oli sunnuntain päätöspelissä parempi peräti 11-2 (7-0, 0-1, 4-1).

Heti päätösottelun alku oli Suomelle synkkä kun Sara Kristoffersson ja Amanda Larsson laukoivat runsaassa kolmessa minuutissa taululle lukemat 0-2. Suomi näytti toipuvan alkushokista, kunnes pallo lipsui erän viimeisillä kuudella minuutilla yhä uudelleen vastustajalle omalla alueella ja Ruotsi latoi viisi palloa lisää ohi maalin suulla parhaansa mukaan taistelleen Liisa Kokkosen. Toiseen erän Suomen tolppien väliin asteli Jonna Mäkelä, ja huolellisemmalla omilla otteilla peli tasaantuikin. Suomi voitti toisen erän 1-0 Eliisa Alangon ampaistua aidaltaan maalintekoon, ja sama näytti onnistuvan myös päätösjaksolla Alangon runnoessa maalin edestä Suomelle toisen osuman. Erän loppu oli kuitenkin taas synkkä, ja viimeisellä viisiminuuttisella Ruotsi ohitti Jonna Mäkelän vielä neljästi.

- Ensimmäisessä erässä näytettiin jo toipuneen huonosta alusta, mutta sen loppuun hukattiin merkkaukset, sohittiin ohi palloista ja tehtiin kaikki mahdolliset virheet, Suomen päävalmentaja Karo Kuussaari myönsi.
- En ole itsekään tainnut koskaan ennen olla yhtä pahassa pyörityksessä. Valmennuskaan ei ollut siinä kohdin tarpeeksi hereillä, luulimme voivamme säästää maalivahdin vaihdon ja aikalisän myöhemmäksi, mutta ne olisi pitänyt käyttää jo ensimmäisessä erässä.
Kuussaari näki edellisviikonlopun maajoukkueleirin painaneen turnauksessa vielä Suomen pelaajien kintereissä.
- Kymmenen kahden tunnin harjoitusta, testit ja harjoituspeli tekivät leiristä kaikkien aikojen rankimman ja vaikuttivat siihen, ettei täällä pysytty normaaliin tapaan jalalla mukana. Nyt ansaittiin vain yksi voitto ja totta kai tämä vetää meidät kaikki mietteliäiksi, mutta uskon, että MM-kisoissa ilme on toinen kun jalat ja päät ovat täysin palautuneet. Tavoitteemme on edelleen ennallaan ja se on voittaa MM-kisoissa mestaruus. Ruotsi näytti tänään tasonsa, mutta ilman tänään nähdyn kaltaisia nukahduksia jopa he ovat voitettavissa.

Turnauksen päätteeksi valittiin myös tähdistö, johon Suomesta valittiin hyökkääjä Eliisa Alanko. Muut All Stars -pelaajat olivat Ruotsin maalivahti Hanna Pettersson ja puolustaja Jenny Gustafsson sekä Sveitsin puolustaja Simone Berner ja hyökkääjät Corin Rüttimann ja Mirca Anderegg.

Salibandya, Helsinki
Naisten neljän maan turnaus
Suomi - Ruotsi 2-11 (0-7, 1-0, 1-4)
1. erä: 3.06 Sara Kristoffersson (Malin Eriksson) 0-1, 3.37 Amanda Larsson (Isabell Krantz) 0-2, 14.23 Karolina Widar 0-3, 15.58 Widar (Victoria Wikström) 0-4, 17.10 Larsson (Anna Wijk) 0-5, 18.21 Kristoffersson (Emelie Lindström) 0-6, 18.58 Widar (Wikström) 0-7.
2. erä: 36.14 Eliisa Alanko 1-7.
3. erä: 51.53 Alanko 2-7, 55.00 Sara Stålberg (Krantz) 2-8, 56.58 Victoria Wikström 2-10, 57.23 Therese Karlsson (Wijk) 2-11.

Ruotsin voitti rangaistuslaukauskisan.

Torjunnat:
Liisa Kokkonen Suomi 9+(0)+(0)=9, Jonna Mäkelä Suomi (0)+5+11=16
Hanna Pettersson Ruotsi 5+9+5=19.

Erotuomarit: Roland Brändle ja Nemo Niedermann, Sveitsi.

Yleisöä: 1609.

Suomen parhaana palkittiin Eliisa Alanko.

Turnauksen lopputilanne: Ruotsi 8 pistettä, Sveitsi 5, Suomi 3, Tshekki 2.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle