Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kansallisaarre-ohjelma iskee pesäpallon uuteen muottiin

 

Kansallisaarre-ohjelma iskee pesäpallon uuteen muottiin


YLE TV2:n Koura-palkitun Kansallisaarre-sarjan seuraava tuotantokausi avataan 28. marraskuuta, kun kansallispelimme pesäpallo keksitään uudestaan. Mukana ovat Angry Birds -videopelistä tuttu Jaakko Iisalo, TV-sarjojen Duudsonit ja Madventures taustavoima Risto Kuulasmaa sekä pesäpallon monitoimimies Jani Valkeapää.

Ohjelmasarjassa uusitaan suomalaisia kansallisaarteita. Työryhmän tehtävänä on ollut miettiä, mitä muuta pesäpallo voisi olla kuin nykymuotoinen kansallispelimme.

- Ohjelman tekeminen on ollut mielenkiintoista ja avannut silmiä, kun itse on välillä liiankin syvällä lajin kiemuroissa. Kun lajia ovat päässeet uudistamaan pesäpallon ulkopuoliset suunnittelijat, jälki on äärimmäisen avartavaa ja rohkeaa. Ei sillä ole ulkopuolisen mielestä mitään merkitystä, missä kulmalippu on tai missä räpylät pidetään sisävuoron aikana. Sen sijaan tarvitaan kunnareita, supervuoron ratkaisuja, turpakäräjiä ja muuta dramatiikkaa, Valkeapää paukauttaa.

- Miten lajia pitäisi markkinoida nuorille, miten suuret kaupungit saadaan mukaan, miten uudet ihmiset herätetään, miten pesäpallosta tehdään mediaseksikkäämpää, Valkeapää kysyy.

90-vuotista olemassaoloaan tulevana vuonna juhliva pesäpallo on pitänyt asemansa kansallispelinä, mutta Kansallisaarre vaatii enemmän

- Monille tulee jo yllätyksenä, miten kovaa huippupesäpalloilijat heittävät ja lyövät palloa. Pesäpallossa on lukuisia mielenkiintoisia elementtejä lähtien yleisön ja joukkueiden välisestä vuorovaikutuksesta. Jos oikein pitkälle miettii, onhan siellä jopa heimosodan aineksia, Valkeapää veistelee.

Kansallisaarre -sarja kertoo alkuperäisen kansallisaarteen syntyhistorian ja ehdottaa sen rinnalle uutta päivitettyä aarretta. Uudet jaksot avaa pesäpallo 28. marraskuuta klo 21.20 YLE TV2:ssa. Sarjaa juontaa stand up -koomikko Ismo Leikola.

Pesäpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle