Huuhkajat kärsi tappion Tanskalle

Suomen A-maajoukkue kärsi 1-2 (1-0)-tappion Tanskalle Esbjergissä pelatussa maaottelussa. Suomen maalin viimeisteli kentän myöhemmin loukkaantumisen vuoksi jättänyt Alexei Eremenko jr.

Musta kaksiminuuttinen

Ottelun alku oli varsin tunnusteleva, mutta kotijoukkue vei pallollista peliä hienokseltaan. Otto Fredrikson joutui torjuntatöihin ensimmäistä kertaa kymmenennellä minuutilla, kun Jores Okore puski vaarallisesti vapaapotkusta.

Suomi meni johtoon käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan 18. minuutilla. Teemu Pukki sai pallon keskialueella Roman Eremenkon hyvän prässin ansiosta ja syötti nopeasti Kasper Hämäläiselle pystyyn. Maalivahti Anders Lindegaard torjui puolustajan ahdisteleman Hämäläisen yrityksen, mutta Alexei Eremenko jr iski pelivälineen paluupallosta varmasti tyhjään maaliin.

Eremenko jr:n ilo oli kuitenkin lyhyt, sillä vain kolme minuuttia maalista ja Rubin Kazanin mies loukkasi polvensa ja joutui jättämään kentän. Tilanteessa ei ollut kontaktia.

Saksassa maalitilinsä avannut Pukki osoitti vaarallisuutensa Eremenkon oivasta chippisyötöstä. Veto painui kuitenkin yli. Suomi paransi koko ajan ja seuraavaksi tilanteeseen pääsi ”Losan” tilalle tullut Daniel Sjölund kuitenkin tuloksetta. Seuraat kaksi tilannetta luotiin Fredriksonin päähän, mutta Suomen johto piti.

Suomi soi Jobin postia jälleen puolen tunnin kohdalla. Fredriksoninille sattunut pohjevamma katkaisi vahdin pelin tilanteessa, jossa vastustajaa ei ollut lähelläkään. Tilalle juoksi Lukas Hradecky.

Suomi sai loistotilanteen 39. minuutilla. Tim Sparv pääsi Tanska-vahdin heikkoon avaukseen väliin. Muutama nopea syöttö ja Sjölund laukoi tulisesti. Lindegaard torjui eteensä, mutta Hämäläinen ei aivan ehtinyt jatkoille.

Tanska sai puoliajan loppuun vielä kaksi tilannetta, mutta Suomi kesti.

Peli tempo nousi toiselle puoliajalle. Kotijoukkue tuli terävästi 53. minuutilla, mutta kapteeni Niklas Moisander ennätti purkamaan vaarallisen keskityksen kulmaksi. Toisessa päässä Pukki oli jälleen irti, mutta tanskalaiset ennättivät maalille tulleeseen syöttöön ennen suomalaisia.

Tanska tasoitti erikoistilanteesta. Lasse Schöne antoi vapaapotkun 57. minuutilla, jonka sisään ohjasi kapteeni Daniel Agger. Suomen murheet jatkuivat. Vain kaksi minuuttia edellisestä ja Suomi menetti keskialueella. Pystysyöttö löysi loistavasti Nicklas Bendtnerin, jonka sijoitti varmasti 2-1-johto-osuman.

Suomen peli oli maalien jälkeen hukassa ja Tanska pääsi pyörittämään tapahtumia vahvasti. Suomi oli päästä kuin varkain tilanteeseen, kun Hämäläinen pelattiin oikealta juoksuun. Syöttö ei kuitenkaan löytänyt maalilta omia.

Tanska tuli vaarallisesti jälleen 71. minuutilla, mutta Veli Lampi putsasi lopulta tilanteen hieman onnekkaastikin. Maali oli kuitenkin lähempänä toisessa päässä, kun Perparim Hetemaj kavensi vahvasti oikealta. Laukaus painui vain hieman ohi taka-alakulmasta.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen sai huokaista vartti ennen päätöstä, kun Tanska oli jälleen vaarallinen erikoistilanteessa. Michael Silberbauerin pusku jäi kuitenkin sivuverkkoon.

Kotijoukkue määräsi ottelun tahdin loppuun asti, vaikka Pukki pääsikin vielä kerran yrittämään. Lisäosumia ei nähty, joten Paatelaisen joukot matkaavat kotiin 1-2-tappio niskassaan.