Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rauli Uramasta Suomen Jääkiekkoliiton uusi huippu-urheilujohtaja

 

Rauli Uramasta Suomen Jääkiekkoliiton uusi huippu-urheilujohtaja


Rauman Lukon päävalmentajan tehtävät tämän kauden jälkeen jättävä Urama seuraa pestissään SM-liigajoukkue Tapparan päävalmentajaksi siirtyvää Jukka Rautakorpea. Tällä kaudella Tapparaa valmentanut Risto Dufva puolestaan siirtyy Rauman Lukon päävalmentajaksi.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen pitää Rautakorven lähtöä valitettavana, mutta kehuu hänen tilallensa siirtyvää Uramaa.

- Rauli on tehnyt pitkään töitä suomalaisessa jääkiekkokentässä ja on luonteva valinta jatkamaan Jukan työtä.

Huippu-urheilujohtajan pestin lisäksi Urama ottaa vastuulleen yhden myöhemmin päätettävän nuorisomaajoukkueen päävalmentajan tehtävät.

- Halusimme hyödyntää Raulin laajaa päävalmentajataustaa ja aiempaa kokemusta alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. On hienoa että hän halusi ottaa myös päävalmennusvastuuta, sanoo Jääkiekkoliiton myös nuorten maajoukkueiden General Managerina toimiva urheilutoimenjohtaja Timo Bäckman.

Uramalla menestystä niin seura- kuin maajoukkuetasolla

Porissa syntynyt Urama ehti toimia Tapparan päävalmentajana kahden kauden ajan vuosina 2006-2008, joista jälkimmäisellä Tappara voitti pronssia. Tämän jälkeen hän siirtyi Lukon peräsimeen, jossa hän toimi aina tähän kauteen asti. Uraman aikana Lukko rikkoi kaudella 2009-10 omat seuraennätyksensä sekä sarjapisteiden että voittojen osalta. Lukko myös aloitti kautensa peräti 14 peräkkäisellä voitolla rikkoen Tapparan aiemmin nimissä olleen ennätyksen kolmella ottelulla. Kauden 2010-11 päätteeksi Lukko voitti Uraman johdolla SM-liigan pronssia, mikä oli seuralle ensimmäinen mitali vuoden 1996 pronssin jälkeen. Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti Uraman komennossa MM-hopeaa vuonna 2006.

1.5.2012 Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana aloittava Urama suhtautuu uuteen tehtäväänsä odottavaisin mielin:

- Jukka teki mahtavaa työtä. Siltä polulta on hienoa ja haastavaa jatkaa viestin viemistä eteenpäin.

- Pelaajat, pelaajien kehittäminen ja heidän eteen tehtävä valmennustyö kiinnostavat minua. On kunnia olla mukana viemässä koko Suomi-kiekkoa eteenpäin.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle