Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi lämmitteli Turkin nurin

 

Suomi lämmitteli Turkin nurin


Ensi viikolla Kroatiassa pelattavaan lentopallon Euroopan esiolympiakarsintaan valmistautuva Suomen lentopallomaajoukkue valmistautuu turnaukseen parhaillaan Turkin Ankarassa. Torstain ensimmäisessä maaottelussa Suomi otti voiton 3-1 (25-20, 28-30, 25-18, 25-19).

Suomi oli kohdannut Turkin viimeksi edellisissä olympiakarsinnoissa 2008 Izmirissä, jossa Suomi voitti ottelun 3-2. Kaikkiaan maat ovat pelanneet ennen tätä viikkoa 23 kertaa, joista Suomi oli voittanut 13.
Tervaportti Eskon saappaissaMikko Esko oli pelistä poissa sairastuttuaan keskiviikkona vatsatautiin, näin Eemi Tervaportti sai vastuuta joukkueen passarina.

Muut miehet Suomen avauksessa olivat Mikko Oivanen, Antti Siltala , Tuomas Sammelvuo, Matti Oivanen, Konstantin Shumov ja liberona Pasi Hyvärinen. Jukka Lehtonen tuli peliin Shumovin tilalle kolmanteen erään.

Suomen peli kulki varsin mallikkaasti muutamista pelaajamuutoksista huolimatta. Myös ilman pelituntumaa oleva libero Pasi Hyvärinen osoitti olevansa tutun vahva tontillaan. Hyvärisen vastaanottoprosentti oli erittäin hyvä 81 %.

Suomen parhaat pistemiehet olivat erinomaisesti hyökännyt Antti Siltala (19/+14) ja Mikko Oivanen (19/+8).

- Hyvä startti kohti karsintoja. Pelissä oli hyviä asioita, joita päätimme painottaa. Olen erittäin tyytyväinen Tervaportin nopeaan passipeliin ja myös Sammelvuo osoitti taitonsa. Tästä on erittäin hyvä jatkaa, päävalmentaja Daniel Castellani kommetoi.

Joukkueen kapteeni, 273. maaottelunsa pelannut Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen peliaikaan ja joukkueen yleisilmeeseen.

- Vähän hakemistahan tämä luonnollisesti oli, mutta hyvä voitto. Tervaportin kannalta olen todella iloinen ja mukavahan se oli itsekin pelata. Tästä mennään kohti Kroatiaa, Ankaran puitteita myös kehunut Sammelvuo totesi.

Turkkilaisten parhaita olivat Fenerbahcen kaksikko, libero Ramazan Serkan Kilic ja erityisesti toisessa erässä loistanut hakkuri Emre Batur (22/+12).

Turkkilaisten parhaita olivat Fenerbahcen kaksikko, libero Ramazan Serkan Kilic ja erityisesti toisessa erässä loistanut hakkuri Emre Batur.

Suomen pistemiehet:
Mikko Oivanen 19/+8
Antti Siltala 19/+14
Tuomas Sammelvuo 11/0
Matti Oivanen 8/+1
Konstantin Shumov 5/+5
Jukka Lehtonen 3/+3
Eemi Tervaportti 8/+7
Pasi Hyvärinen 81 % vastaanotto
Mikko Esko, Olli Kunnari, Matti Hietanen ja Olli-Pekka Ojansivu eivät pelanneet.

Ensi viikolla tosipaikka KroatiassaItse kuuden joukkueen olympialaisten Euroopan esikarsintaturnaus käynnistyy tiistaina 22.11. Suomen kohdatessa Hollannin. Isäntämaa Kroatian Suomi kohtaa keskiviikkona 23.11. Lohkon kaksi parasta pääsevät välieriin, jossa vastaan tulee toisen lohkon (Portugali, Ukraina, Slovenia) kaksi parasta. Välierien (25.11.) voittajat selviävät turnauksen finaaliin (26.11.), jonka voittaja lunastaa suoraan paikan ensi vuonna Bulgariassa pelattavaan varsinaiseen Euroopan olympiakarsintaturnaukseen. Lohkokakkosilla on mahdollisuus varsinaiseen karsintaturnaukseen, jos eurooppalaisjoukkueet menestyvät Japanin maailmancupissa marraskuun lopulla.

Turkki pelaa oman olympialaisten esikarsintansa Slovakiassa, jossa se kohtaa alkulohkossa Viron ja Montenegron. Muut turnausjoukkueet ovat Slovakia, Itävalta ja Espanja.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle