Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Johan Olsson maailmancup-avauksen voittoon näytöstyyliin, Nousiainen paras suomalainen

 

Johan Olsson maailmancup-avauksen voittoon näytöstyyliin, Nousiainen paras suomalainen


Maastohiihdon maailmacupin avaus miesten osalta Norjan Sjusjöenissä oli Ruotsin Johan Olssonin näytös. Rauhallisesti kisan aloittanut ja loppua kohti vauhtiaan kiristänyt Olsson voitti vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä toiseksi sijoittunutta Norjan Petter Northugia peräti 31,2 sekunnilla. Kilpailun kakkossijasta käytiin tiukka kamppailu, kolmanneksi päivän kisassa tuli Italian Roland Clara, joka jäi Northugista vain 0,2 sekuntia.

Ville Nousiainen oli paras suomalaisista (18.), jääden Ruotsin Olssonille minuutin ja 11 sekuntia.  Lari Lehtonen oli toiseksi paras suomalista, sijoittuen 20:ksi, jääden Nousiaiselle vain hiukan vajaat 2 sekuntia. Muiden suomalaiset jäivät melko kauas kärjestä, Matti Heikkinen (40.) minuutin ja 40 sekuntia Olssonille jääneenä, Sami Jauhojärvi (67.) 2.17,8 kärjestä. Ensiesiintymisensä maajoukkueessa tehnyt Teemu Härkönen sijoittui 76:ksi, 2.42,4 voittajalle jääneenä.

Kisan paras suomalainen, Ville Nousiainen kuvaili päivän hiihtoaan seuraavasti:

- Ei mitenkään täydellinen hiihto, vähän flegmaattista oli. Noihin pieniin nousuihin ja töppyröihin ei oikein saanut iskettyä niin kuin niihin pitäisi iskeä. Puolessa matkassa näytti sille että sijoitus menee jonnekin viidenkymmenen hujakoille, viimeisellä lenkillä jaksoin kuitenkin sitten ihan hyvin puristaa vielä, sijoitus kyllä vähän tuntemuksiin nähden yllätti. Hyvä että sijoitusta sai parantumaan loppua kohden. Suksi oli tänään kyllä tosi liukas ja toimi erittäin hyvin.

Uransa kolmatta kertaa 20 joukkoon sijoittunut Lari Lehtonen oli hyvillä mielin kilpailun jälkeen.

- Ensimmäinen 15 km kisa tällä kaudella ja sijoitus 20 joukkoon, olen kyllä tyytyväinen. Hiihtoa voisi kuvailla siten että oli sellainen tasainen veto, alussa lähdin kohtuu rauhallisesti liikkeelle ja pyrin siihen että lopussa ei tulisi mitään katkeamista. Siinä mielessä taktiikka onnistuikin, kun pystyin sijoitusta parantamaan loppua kohden. Suksi toimi myös todella hyvin. Tästä kun saa vielä kovia kisoja alle, niin varmasti meno paranee, tavoite onkin parantaa sijoituksia vielä kauden aikana.

Päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi lyhyesti kisan jälkeen tuloksia:  ”Kuten naistenkin kisan kohdalla, avauskisa ei tuloksellisesti tyydytä. Hyvää kisassa oli että Ville (Nousiainen) ja Lari (Lehtonen) paransivat sijoituksiaan loppua kohden ja saivat maailmancup-pisteitä. Kuten jo aiemmin todettua, meillä on ollut vaikeuksia maailmancup-avauskisoissa saada paras suoritusteho irti, parempaan kilpailuvauhtiin päästään perinteisesti Rukalla. Ruka tuleekin olemaan vieläkin tärkeämpi mittari meille tason mittaamisen suhteen kuin avauskisa täällä.”

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleVille Nousiainen

Tiedot