Oivanen johdatti Hollannin kaatoa

Mikko Oivasen vahva hyökkäyspeli oli ratkaiseva tekijä lentopallomaajoukkueen otettua avausvoiton tiistaina Kroatian Osijekissa alkaneissa esiolympiakarsinnoissa. Suomi löi Hollannin 3-1 (25-23, 19-25, 25-19, 25-20).

Dvorana Gradski-hallissa pelattu kamppailu on runsaiden syöttövirheiden myötä vaisutempoinen. Suomi kuitenkin oli joukkueista varmempi ja otti askeleen kohti turnauksen välieriä.

Hakkuri Mikko Oivasen saalis oli 23/+17. Oivanen hyökkäsi komeasti 70 % tehoilla. Kaikkiaan Suomen hyökkäysprosentti oli 55 %.

- Tosi tärkeä voitto, tästä on helppo jatkaa peliä varsinkin tällaisen pelin jälkeen. Oma pelikin kulki aika loistavasti. Syötön kanssa oli kaksi erää vaikeaa, mutta sen jälkeen sekin alkoi onneksi kulkea, illan suomalaissankari Oivanen totesi.

- Kyllähän tämä vähän helpotti. Pikku hiljaa saimme peliä käyntiin. Nähtiin jo Ankarassa, että peli on aika kivasti uomissa. Kroatia-peliä ajatellen on etu, että saimme jo pelin alle, totesi Olli Kunnari.

Vieraiden ehdoton ykkönen oli 2,5 erää hakkuri Niels Klapwijk 14/+5, mutta hän hyytyi vaihtopenkille. Keskitorjuja Rob Bontje olikin pelin lopussa vastustajien ykkönen.

Kaikki pelaa

Suomen avaus oli odotettu: Mikko Esko, Mikko Oivanen, Olli Kunnari, Antti Siltala, Matti Oivanen, Konstantin Shumov ja liberona Pasi Hyvärinen.

Avauserä oli todella suuren määrän virheitä sävyttämää. Hollanti teki huimat kymmenen syöttövirhettä, mutta silti Suomella oli vaikeuksia pitää etuaan koko erän ajan. Suomikin teki erään seitsemän syöttövirhettä.

Lopulta Olli-Pekka Ojansivun ässäsyötöllä hankkima johto (19-17) kesti loppuun asti. Erä Suomelle kolmannella eräpallolla Mikko Oivasen päätettyä jatkopallolla kahdeksannen pisteensä erään.

Toiseen erään Hollanti sai lentävän lähdön, kun Niels Klapwijk syötti heti kolme perättäistä ässäsyöttöä (1-4). Simo-Pekka Ollin seurakaverina Italiassa Vibo Valentiassa pelaava hakkuri oli muutenkin erän hahmo tehden kahdeksan pistettä.

Jukka Lehtonen sai komennon kentälle toisen erän lopussa ja jatkoi seitsikossa Matti Oivasen tilalla. Lehtosen ensimmäinen syöttövuoro pohjustikin heti Suomelle hyvä asetelmat erään (6-3). Suomi veikin erää koko ajan useamman pisteen johdossa ja se kuitattiin lopulta 25-19.

Neljännessä erässä edettiin todella tasaisesti. Mikko Oivasen syöttö löytyi viimeisellä hetkellä, kun hakkuri tykitti Suomen aikalisän 18-19- tappiosta 24-19- johtoon.

Seuraavaksi Kroatia

Matti Oivaselle Hollanti-ottelu oli uran 150. maaottelu. Hän on vasta 21. pelaaja, joka yltää miesten puolella vastaavaan merkkipaaluun. Mikko Esko puolestaan nousi 198. maaottelullaan kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi tasoihin Pekka Liukkosen kanssa.

Suomi kohtaa keskiviikkona isäntäjoukkue Kroatian kello 21.20 Suomen aikaa. Lohkon kaksi parasta selviää perjantain välieriin.