Suomi voitokkaasti välieriin olympiakarsinnoissa

Suomen lentopallomaajoukkueen taistelu Lontoon olympiapaikasta jatkuu. Suomi kukisti keskiviikkona Kroatian Osijekissa isäntämaan 3-0 (26-24, 25-23, 25-16). Samalla Suomi varmisti jo lohkovoittonsa.

Kotijoukkue oli aivan liikaa hakkurinsa Igor Omrcenin varassa. Suomi löysi syöttönsä alun jälkeen ja teki sillä erinomaisesti tuhoa. Lisäksi hakkuri Mikko Oivanen oli jälleen erittäin vahva. Oivanen hyökkäsi 64 % tehoilla 16/+10. Omrcenin saalis oli 20/+11.

Vastaansa Suomi saa välierässä perjantaina toisen lohkon kakkosen, joka on joku kolmikosta Portugali, Slovenia ja Ukraina. Suomen lohkon toinen välieräjoukkue ratkeaa torstain iltaottelussa Kroatia-Hollanti. Sen voittaja etenee jatkoon.

Toisessa lohkossa Portugali menetti kahden erän johdon Sloveniaa vastaan. Slovenian voittonumerot olivat 3-2 (28-26, 25-19, 19-25, 23-25, 20-18). Näin lohkon loppujärjestyksen määräytyminen jäi torstain otteluun Ukraina-Slovenia.

Ainoa varma asia on B-lohkossa se, että Portugali pääsee välieriin. Slovenia selviää välieriin yhdelläkin pisteellä Ukraina-ottelusta.

- Ei oltu hirveissä vaikeuksissa. Ensimmäinen erä oli vähän tahmea, mutta tasoero oli meidän ja Kroatian välillä aika suuri. Yhdellä miehellä (Igor Omrcen) on vaikea voittaa ja ei hän pystynyt meitä tänään kaatamaan, Mikko Esko totesi.

- Ei tulevalla vastustajalla ole väliä, Esko totesi välierävastustajia miettiessään.

- Peli oli yhtenäisempää ja paljon parempaa kuin Hollantia vastaan, totesi hyvän pelin keskellä pelannut Matti Oivanen.

Nihkeä alku kääntyi iloksi

Suomi aloitti jo tutulla seitsikolla: Mikko Esko, Mikko Oivanen, Antti Siltala, Olli Kunnari, Matti Oivanen, Konstantin Shumov ja Pasi Hyvärinen (libero). Joukkueet kohtasivat nyt maaottelussa yhdeksännen kerran voittojen oltua ennen iltaa 8-1 Suomelle.

Ottelun alku oli todella vaikea, kun Suomen yleispelaajien kenttäjärjestyskin oli merkitty väärinpäin. Lopulta Suomi teki ensimmäisen oman pisteensä vasta ottelun 16. pallossa, kun Mikko Oivanen kavensi laitahyökkäyksellään lukemat 6-10:een.

Suomen hyvä vaihe erän puolessavälissä toi joukkueen mukaan peliin (15-16) ja jälleen pienen vaisun hetken jälkeen Suomi taisteli johtoon (20-19). Suomi katkaisi erän toiseen eräpalloon 26-24.

Hakkurit olivat suuressa roolisssa toisessa erässä verkon lisäksi myös syöttöpaikalla. Ensin Mikko Oivanen paukutteli Suomen kuuden pisteen johtoon (13-7), mutta Igor Omrcen kuittasi kohta tilanteen vain kahden pisteen eroksi (15-13). Seuraavalla rotatiolla Omrcen nosti Kroatian jo pisteen päähän (21-22), mutta Konstantin Shumovin torjunta katkaisi isäntien nousun. Erä Suomelle 25-23, vaikka Igor Omrcen tykitti siihen tehot 10/+7.

Suomen välierä perjantaina 21.20 Suomen aikaa

Suomen lohkon kakkosen ja toisen lohkon voittajan välierä on perjantaina Suomen aikaa kello 18.20 ja Suomen sekä toisen lohkon kakkosen ottelu pelataan kello 21.20. Finaali käydään lauantaina kello 16.30 ja sen voittaja saavuttaa paikan ensi toukokuussa Bulgariassa pelattavaan kahdeksan joukkueen Euroopan olympiakarsintaan.