Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen kumparemaajoukkue pääsi avaamaan Rukan maailmancup-rinteen

 

Suomen kumparemaajoukkue pääsi avaamaan Rukan maailmancup-rinteen


Kumparelaskun maailmancupin avauskilpailu lähestyy Rukalla ja Battery Run-kisamäki aukesi ensi kerran torstai-aamuna nollakelissä ja pienessä tihkusateessa. Säästä huolimatta kumparerinnettä työstämässä ollut Suomen kumparemaajoukkueen päävalmentaja Sami Mustonen kehuu lumen laatua ja kertoo, että rinteen muokkaus onnistui edellisenä iltana hyvin.

– Kumparemäki on jo lähes kisamitassaan, vain rinteen yläosasta ensimmäiset 30 metriä on vielä kesken. Alahyppyrillä pääsimme jo tänään treenailemaan ja ensimmäiset harjoitukset sujuivat hyvällä fiiliksellä.

Mäessä oli torstaina Suomen maajoukkuelaskijoiden Arttu Kiramon, Ville Miettusen ja Jussi Penttalan lisäksi harjoittelemassa myös Venäjän ja Japanin joukkueet. Mustonen arvioi, että muidenkin maiden joukkueet saapuvat Rukalle harjoittelemaan loppuviikosta.

Seuraavat pari viikkoa Suomen joukkue valmistautuu tiiviisti Kuusamon maisemissa 10. joulukuuta pidettävään FIS Freestyle Ski World Cup Opening- kisaan, joka avaa kumparelaskijoiden kilpailukauden.

– Varsinaisia tulostavoitteita emme ole asettaneet, mutta jos pojat pystyvät kisassa laskemaan omalla tasollaan, niin hyviä tuloksia voidaan odottaa, Mustonen toteaa.

Suomen joukkue pääsi Rukalla ensimmäistä kertaa kotimaan lumille, alkukauden joukkue on harjoitellut Sveitsin ja Ranskan jäätiköillä.

– Harjoitusleirit ovat menneet nappiin ja kelitkin suosivat reissussa. Pojat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa, Mustonen myhäilee.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle