Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KTM:n tehdastalli Red Bull Ajo Motorsport GP-voittajan johdolla Moto3-luokkaan

 

KTM:n tehdastalli Red Bull Ajo Motorsport GP-voittajan johdolla Moto3-luokkaan


Aki Ajon johtama Ajo Motorsport lähtee pyörittämään maineikkaan itävaltalaisen KTM:n tehdastallin kilpailutoimintaa MotoGP-sarjan uudessa Moto3-luokassa. Red Bull KTM Ajo Factory Racing -nimeä kantava tiimi kilpailee kolmella kuljettajalla luokassa, jossa voimanlähteinä käytetään 250-kuutioisia ja nelitahtisia moottoreita.
KTM:n tehtaan täydellä tuella kilpailevan tiimin trion muodostavat saksalainen GP-voittaja Sandro Cortese, britti Danny Kent ja australialainen Arthur Sissis. Cortese ajoi Ajo Motorsportin riveissä 125-kuutioisten luokassa kausilla 2009 ja -10. Kent puolestaan kilpaili Red Bull Ajo Motorsportin väreissä päättyneellä kaudella.
- On hienoa tehdä työtä Red Bullin ja KTM kaltaisten, arvostettujen kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Virallisena tehdastallina toimiminen on merkittävä askel Ajo Motorsportille, sanoo tallipäällikkö Ajo.
- Uusi Moto3-luokka on iso ja mielenkiintoinen haaste. Meidän on hyvä lähteä tekemään töitä ja tavoittelemaan menestystä hienojen kumppaneiden, sekä kolmen kovan kuljettajan kanssa, jatkaa piikkiluokassa kahta maailmanmestaruutta kausilla 2008 ja -10 juhlinut Ajo.
KTM:n kilpailutoiminnan johtaja Pit Beirer alleviivaa vahvojen kumppaneiden sitoutumista ja saumatonta yhteistyötä pitkän tähtäimen projektissa.
- Aki Ajo merkitsee meille korkean profiilin tallipäällikköä vastaavasti, kuten KTM:n MX-tiimejä USA:ssa sekä Euroopassa johtavat Roger DeCoster ja Stefan Everts.

Cortese, Kent ja Sissis muodostavat vahvan trion

Cortese, 21, sijoittui 125-kuutioisten luokan historian viimeisellä MM-kaudella loppupisteissä neljänneksi. Hän saavutti samalla uransa ensimmäiset osakilpailuvoitot, jotka hän ajoi Tshekissä ja Australiassa.
Cortese iloitsee paluustaan Ajo Motorsportin riveihin.
- Tämä on minulle paras mahdollinen tilanne ja on hienoa työskennellä taas Aki Ajon kanssa. Pääsen kilpailemaan huipputiimissä ja -kalustolla.
Kent, 18, sijoittui MM-sarjassa 11:nneksi 82 pisteellä. Hän nousi parhaimmillaan neljänneksi heti kauden toisessa osakilpailussa Jerezissä.
- Cortese ja Kent muodostavat yhden vahvimmista kuljettajakaksikosta Moto3-luokassa. Cortese osoitti kovuutensa kahdella osakilpailuvoitolla viime kaudella ja lisäksi meillä on jo aiemmilta vuosilta hyviä kokemuksia onnistuneesta yhteistyöstä. Kent puolestaan tulee yllättämään monet ensi kaudella. Näen hänet tulevaisuuden tähtenä, toteaa Ajo.
Sissis, 16, sijoittui viime kaudella Red Bull Rookies Cupin yhteispisteissä toiseksi. Hän ehti debytoida myös MM-sarjassa ajamalla piikkiluokan Malesian osakilpailun kuukausi sitten.
- Yhdestä unelmastani on tullut totta tämän sopimuksen myötä. Edessä on toistaiseksi parhaan kauteni jälkeen aivan uusi haaste GP-sarjassa, mutta olen valmis kohtaamaan sen, sanoo Sissis.
Ajo näkee nuoressa australialaisessa paljon potentiaalia, jota lähdetään jalostamaan systemaattisesti.
- Sissis jatkaa Red Bull Rookies Cupissa käynnistettyä kehitysohjelmaa, jossa olemme olleet jo aiemminkin vahvasti mukana muun muassa Kentin osalta.
Ajon odotukset ovat korkealla uuden ja raikkaan tuulahdukseen GP-sarjaan tuovan Moto3-luokan osalta.
- Luvassa on varmasti mielenkiintoisia ja jännittäviä kisoja. Tietenkin toivon, että olemme KTM:n tehdastiiminä alusta lähtien mukana kärkipään kamppailuissa. Meillä on koossa vahva paketti, mutta pitää muistaa, että edessä on kaikille eräänlainen opettelukausi uudessa luokassa. Tulokset tulevat sen myötä, kunhan saamme projektin jouhevasti liikkeelle testeistä alkaen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle