Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkäräinen vahvalla hiihdolla neljäs cup-avauksessa

 

Mäkäräinen vahvalla hiihdolla neljäs cup-avauksessa


Kaisa Mäkäräinen oli vahvassa vireessä ampumahiihdon maailmancupin avauksessa Östersundissa, jossa hän sijoittui normaalimatkalla neljänneksi. Mäkäräinen ampui 15 kilometrin kilpailussa jokaiselta paikalta yhden sakon, mutta jäi neljästä sakkominuutista huolimatta  kolmossijasta vain 15,3 sekuntia.

Kilpailun voitti kaksi sakkoa ampunut Valko-Venäjän Daria Domratsheva, jolle Mäkäräinen hävisi 1.57,0. Mäkäräinen sanoi ennen kilpailua hakevansa normaalimatkalta lähinnä hyvää hiihtoa, sillä Östersundissa hänen suurimmat odotuksensa ovat viikonlopun pikakilpailussa ja takaa-ajossa. Hän sanoi saaneensa kilpailusta sen mitä hakikin.

”Varsinkin sijoitus oli yli odotusten neljällä sakolla. Pystyt olivat selviä virheitä, mutta makuulla olin tyytyväinen, että selvisin yksillä sakoilla, tuuli vaihteli niin paljon. Vauhti ei lennolta tuntunut, sillä oli märkää lunta ja hidas keli, mutta kun sain muita kiinni, niin sama se oli muillekin”, Mäkäräinen sanoi iloisena ja tyytyväisenä avaukseensa, jossa hän oli edellisvuonna 11:s.

Muista suomalaisista Sanna Markkanen oli viidellä sakolla 69:s ja Sarianna Repo yhdeksällä sakolla 89:s.
”Ammunta oli perussuoritus, yksi pysty oli heikompi (kolme sakkoa) mutta muihin voi olla tyytyväinen. Jos se pysty olisi mennyt yhdellä sakolla, olisin ollut tyytyväinen. Hiihto oli tänään keskiverto. Totesin vaan, että 15 kilometriä on rankka matka”, Markkanen sanoi.

Suomalaisista epäonnisin oli Mari Laukkanen, joka kaatui neljännellä kierroksella kovavauhtisessa laskussa. Laukkasen kilpailu jäi siihen. ”Menin siinä hietikon puolelle, ja kesti kauan, kun pääsin sieltä pois”, suuremmitta kolhuitta selvinnyt Laukkanen sanoi.

Ampumahiihtoliiton tiedotteesta  / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKaisa Mäkäräinen

Tiedot