Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Anssi Koivuranta 7. Lillehammerissa

 

Anssi Koivuranta 7. Lillehammerissa


FIS mäkihypyn maailmancupin kilpailu hypättiin 3. joulukuuta Lillehammerissa, HS 100-mäessä. Kilpailu hypättiin poikkeuksellisesti normaalimäessä, yhdessä naisten ensimmäisen mäkihypyn maailmancup-kilpailun kanssa. Edellisenä viikonloppuna hypättiin yhdestä mäkihypyn isoimmista suurmäistä, Rukalla, joten siirtyminen vähillä lumihypyillä toi omat haasteensa vaihtelevine olosuhteineen.Itävallan Andreas Kofler on vahvassa kunnossa kauden alussa ja voitti kilpailun uuden mäkiennätyksen kera. Kofler kirjasi nimiinsä ennätysmitan 105 metriä kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Suomalaiskotkista Anssi Koivuranta onnistui hienosti. 96 ja 93 metriä kantaneet hypyt toivat kilpailussa 7. sijan ja samalla Koivuranta siirtyi maailmancupin kokonaiskilpailussa samalle sijalle - 7:nneksiSuomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä oli iloinen Anssi Koivurannan onnistumisesta.

- On todella hienoa, että Anssi pystyi tänään jatkamaan sitä hyvää perussuorittamista, mitä harjoituksissakin on nähty. Tästä pitää ottaa positiivinen suunta ja kipinä koko porukalle. Anssi hyppääminen oli hyvää, maltillista ja rauhallista, summasi Niemelä kisan jälkeen.Rukan suurmäestä siirtyminen normaalimäkeen ei hyvistä leiripäivistä huolimatta suju helposti. Joukkuetta kohdanneet loukkaantumisten tuomat haasteet ovat opettaneet, että muutos ei tapahdu hetkessä.

- Nyt mentiin kauden alussa ihan äärestä viereen, yhdestä isoimmista suurmäistä siirryttiin normaalimäkeen ja vastatuulesta takatuuleen olosuhteissa. Viimeinen kuukausi on sujunut joukkueelta erinomaisesti harjoittelun osalta, mutta nämä ääripäät aiheuttavat jännitettä ja tulee virheitä. Näissä olosuhteissa ne rankaisee sitten tuplasti.

- Mitään hokkuspokkus automaatiota ei ole, aikaa tarvitaan. Matti Hautamäellä ja Janne Happosella on kyllä kapasiteettia mihin vaan. Siperia on opettanut, että nöyränä jatketaan töitä, Niemelä kiteytti.Anssi Koivurannan kauden avaus on alkanut vahvasti. Onnistuminen tuo luottamusta ja rentoutta.

- Hyvät fiilikset on tästä kisasta. Näistä tuloksista saa luottamusta. Tuolla lailla rennosti limboaa sieltä, niin voi nauttia hyppäämisestä, tuumi Koivuranta kisan jälkeen.

- Tänään onnistui kaikki. Huolto onnistui ja oli hyvät laskuvauhdit. Minulla oli tuuria myös kelin puolesta, taisi vaihdella tänään aika paljon ja toiset joutuivat hyppäämään aika kehnoissakin oloissa. Ja sitten vielä hyvät hypyt, Koivuranta summasi kilpailua tyytyväisenä .Sunnuntaina 4.12. hypätään Lillehammerin suurmäestä (HS 138). Koivuranta voi lähteä luottavaisena kilpailuun.

- Saman lailla rennosti vaan hyppäämään. Tuo mäki on myös sella inen mistä en hirveän hyvin ole hypännyt, mutta jospa se siitä sitten lähtisi. Ei tästä normaalimäestäkään viime talvena lähtenyt oikein huonostikkaan ja nyt pystyi hyppäämään näin, tuumaili Koivuranta asetelmista seuraavan päivän kisaan.

FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
3.12.2011 Lillehammer NOR, HS 100
1. Andreas Kofler AUT 279.3
2. Richard Freitag GER 273.3
3. Kamil Stoch POL 249.6
7. Anssi Koivuranta 239.0
37. Janne Happonen 107.2

Matti Hautamäki ja Olli Muotka karsiutui kilpailusta.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnssi Koivuranta

Tiedot