Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romar tyytyväinen Super-G vauhtiin - tuloksena 22. sija Beaver Creekin maailmancupissa

 

Andreas Romar tyytyväinen Super-G vauhtiin - tuloksena 22. sija Beaver Creekin maailmancupissa


Alppihiihdon maailmancupin Pohjois-Amerikan kiertue jatkui lauantaina miesten supersuurpujottelulla Yhdysvaltojen Beaver Creekissä. Suomalaislaskijoista vaativaan Birds of Prey -rinteeseen starttasi vauhtihirmu Andreas Romar.

Kalliovuorilla Coloradossa sijaitsevaa Beaver Creekiä vaivasi kilpailun ajan lumisade ja sumu, etenkin radan yläosassa. Sääolosuhteista ei ollut kuitenkaan haittaa kilpailun läpiviemiselle, vaikka laskijat joutuivatkin taistelemaan näkyvyyden kanssa. Parhaiten vaikeat olsouhteet selvitti Sveitsin Sandro Viletta, joka laski voittoon ennen Norjan Aksel Lund Svindalia. Kolmanneksi kilpailussa laski sveitsiläinen Beat Feuz.

– Tänää ei ollut olosuhteet hyvät kenellekään, joten siinä mielessä oli tasainen kilpailu. Tuollainen tasainen harmaa valo tekee rinteen pinnan näkemisestä vaikeaa, mutta muuten ei kyllä olosuhteet suoritusta haitanneet, Andreas Romar kertoi.

Romarin lasku kulki lauantaina erityisesti rinteen jyrkällä osalla ja mustasaarelainen oli tyytyväinen 22. sijaan. Eroa kilpailun voittaneeseen Vilettaan kertyi 1.41 sekuntia.

– Ihan hyvin meni lasku kokonaisuudessaan, mutta erityisesti rinteen alkuosan jyrkkä oli hyvää tekemistä. Siellä olin väliajoissa vielä hyvin vauhdissa mukana. Loppuosakin meni jotenkuten, ei mitään parasta laskemista, mutta sain pidettyä vauhdin hyvin yllä, joten voin olla tyytyväinen päivän suoritukseen, Romar jatkoi.

Beaver Creekin Super-G rinnettä pidetään yhtenä maailmancupin haastavimpana ja saman allekirjoittaa myös Romar.

– On tämä ehkä vaikein rinne koko kiertueella, mutta lumi on täällä helppoa laskea. Rinne on äärimmäisen jyrkkä ja lisäksi kumpuja ja veivejä on joka suuntaan koko matkan ajan, Romar totesi.

Romar osallistuu sunnuntaina suurpujottelukilpailuun, mutta Ranskan Val d’Isèrestä Beaver Creekiin siirrettyyn suurpujotteluun osallistumisesta hän on vielä vaitonainen.

– Siltä näyttää, että lähden huomisen kisan jälkeen kotia. Pitää hieman priorisoida noita vauhtilajien kisoja, jotta jaksaa taas laskea, kun seuraavan kerran lähdetään vauhtilajeja haastamaan. Pientä matkaväsymystä alkaa myös puskea päälle, kun täällä Pohjois-Amerikassa ruoka on vähän mitä on. Täällä on aina hauskaa, mutta onneksi tämä keikka on vaan kerran vuodessa.

Kilpailut jatkuvat Beaver Creekissä sunnuntaina suurpujottelulla, jossa suomalaisista on mukana Romarin lisäksi Marcus Sandell.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAndreas Romar

Tiedot