Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehet joukkueprintin neljänsiä Düsseldorfissa

 

Suomen miehet joukkueprintin neljänsiä Düsseldorfissa


Maastohiihdon maailmacup jatkui tänään Düsseldorfissa naisten ja miesten vapaan hiihtotavan joukkuesprinteillä. Naisten sprintin voitto meni Norjan ykkösjoukkueelle, miehissä voitto Ruotsin ykkösjoukkueelle. Suomen joukkueet hiihtivät lupauksia herättävästi, parhaimmasta suorituksesta tänään vastasi miesten ykkösjoukkue (Matias Strandvall, Martti Jylhä) neljännellä sijallaan. Naisten ykkösjoukkue, Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja, olivat viidensiä päivän kilpailussa.

Naiset joukkuesprintissä viidenneksi

Suomen naiset Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja hiihtivät viidenneksi värikkäiden vaiheiden jälkeen. Anne Kyllösen hiihtäessä loistavan oman viimeisen osuutensa, Suomen ankkuri Sarasoja-Lilja pääsi aloittamaan kilpailun viimeisen osuuden kärjessä. Viimeisellä osuudella Sarasoja-Lilja menetti hieman asemiaan osuuden viimeisessä nousussa, kun hän takana hiihtänyt Venäläishiihtäjä Natalia Matvejeva hiihti Sarasoja-Liljan sauvoille ja Norjan ykkösjoukkue pääsi kuittaamaan itselleen piikkipaikan. Loppukiritaistossa voitto siis Norjan ykkösjoukkueelle(Mari Eide ja Maiken Caspersen Falla) , Toiseksi tuli USA:n ykköjoukkue ja kolmantena maalissa Venäjän ykkösjoukkue.

Anne Kyllönen:
- Minulla oli vähän vaikeuksia saada kroppaa auki koko alkupäivän ajan, hyvä että finaalissa viimeisellä osuudella sain itsestäni kaiken irti. Ajattelinkin ennen viimeistä omaa osuuttani että nyt Riikalle (Sarasoja-Lilja) on pedattava hyvät asetelmat, joten pienten alkupäivän vaikeuksien jälkeen olen kyllä hyvällä mielellä päivän ja viikonlopun hiihtoihin.

Riikka Sarasoja-Lilja:
- Enemmänkin kuin viides tila oli tänään tarjolla, ankkurisosuudella oli vähän sähläämistä kun Venäjän hiihtäjä tuli sauvoille ja oma vauhti kuoli siinä kohtaa täysin. Jouduin kiihdyttämään käytännössä paikaltaan uudestaan ja Norjalaisen peesiin ei kunnolla siinä kohtaa enää päässyt. Kolaroinnit kuitenkin kuuluvat kaupunkisprintin luonteeseen, hyvää tämän päivän kolaroinnissa oli se että sauvat onneksi kestivät eikä tullut mitään turhaa välinerikkoa. Loppusuoralla olin jo sen verran hapoilla etten pystynyt vastaamaan muiden kiriin. Tästä viikonlopusta jäi kyllä paljon nälkää seuraaviin kisoihin. Oltiin kuitenkin alkuerän neljänsiä jo, niin kyllä lupa on odottaa jatkossa vieläkin parempia sijoituksia.

Miehissä Suomella kaksi joukkuetta finaalissa, ykkösjoukkue kisan neljänneksi

Suomen miesten molemmat joukkueet (Matias Strandvall ja Martti Jylhä, Lasse Paakkonen ja Kusti Kittilä) selviytyivät myös hienosti päivän kilpailun finaaliin. Ykkösjoukkueemme Matias Strandvall  ja Martti Jylhä hiihtivät hienosti kilpailun neljänneksi, ankkurimme Jylhän jäädessä loppukiritaistossa niukasti palkintopallisijoitusten ulkopuolelle. Loppukiritaiston voitti Ruotsin ykkösjoukkue (), kakkoseksi Venäjä ja kolmanneksi Norjan ykkösjoukkue. Suomen kakkosjoukkue, Lasse Paakkonen ja Kusti Kittilä sijoittuivat finaalissa kahdeksanneksi.

Matias Strandvall:
- Kyllähän neljäs sija vähän harmittaa, lähellä oltiin palkintopallisijoitusta. Hyydyin itse viimeisellä kierroksella kun koitin tehdä sellaisia 85%:n ohituksia Ruotsin Modinista ja sitten n. 700 m ennen maalia en enää pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin, siinä jäin vähän liikaa ja en saanut vaihdettua Marttia (Jylhä) ihan niin hyvistä asetelmista kuin olisin halunnut. Viikonlopusta kokonaisuudessaan ihan hyvä fiilis, koko ajan jaksaa paremmin puristaa ja olla ahtaalla, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Martti Jylhä:
- Päivä meni oikein hyvin, koko päivän oli hyvä fiilis hiihtää. Viimeisellä osuudella vähän yllätti miten kovaa porukka lähti menemään viimeiselle kierrokselle ja jäin siinä vähän pussiin ja jäinkin odottamaan sitten loppukiriä ja katsoa siinä paikkaa nostaa sijoituksia. Lopussa jaloissa oli sen verran happoja että tuon paremmin en pystynyt lopussa vastaamaan. Neljäs tila ja ulos palkintopallilta, totta kai harmittaa, mutta tänään ansaittiin tuo neljäs tila.

Päävalmentaja Magnar Dalen:
- Oltiin jo lähellä palkintopallisijoituksia ja siitä voi tänään olla tyytyväinen. Meidän hiihtäjämme olivat tänään kokonaisuutena aggressiivisempia kuin eilen ja tämä oli hyvä asia.
Sprintin ja varsinkin tällaisen kaupunkisprintin luonteeseen kuuluu pienet kontaktit, joista mekin saimme osamme tänään. Ilman Riikan (Sarasoja-Lilja) pientä kolarointia naiset olisivat varmasti olleet palkintopallilla, joten hieman huonoa tuuria meillä tänään. Annen (Kyllönen) viimeinen osuus meni hyvin ja hienoa oli että hän löysi lisävaihteen viimeiselle osuudelleen.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle