Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomisto ja Järvelä valmiina vammaishiihdon cup-kauteen

 

Tuomisto ja Järvelä valmiina vammaishiihdon cup-kauteen


Ilkka Tuomisto ja Maija Järvelä ovat jälleen valmiita taistelemaan kärkisijoista, kun vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancup pyörähtää käyntiin Norjan Sjusjöenistä 10.-18. joulukuuta. Suomalaisilla on paljon puolustettavaa, sillä viime vuonna Järvelä (o.s. Löytynoja) voitti ampumahiihdon cupin ja oli maastohiihdon cupissa toisena, Tuomisto oli maastohiihdon cupin toinen.

”Molemmilla on tavoitteena nousujohteinen kausi. Viime kauden maailmancupin perusteella odotetaan cupissa kolmen joukkoon, mutta siihen pitää pysyä terveenä ja saada aikaan tasainen kausi”, vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylä sanoo.
Järvelä sanoo aloittavansa cup-kauden parempikuntoisena kuin vuosi sitten. Takana on onnistunut harjoituskausi uuden valmentajan, Tanja Savolaisen, opastuksella.
”Peruskunnon ja tekniikan, erityisesti vapaan, kanssa on erityisesti tehty töitä. Se on kyllä tuottanut tulosta. Jonkin verran on tullut uusia juttuja harjoitteluun valmentajan vaihdoksen myötä, katsotaan mitä ne tuovat tullessaan tulevina talvina”, Järvelä sanoo.
Maastohiihdon B-maajoukkueen mukana harjoitelleella Tuomistolla on takanaan hyvä harjoituskausi. Harjoitteluun on tullut vain pieniä muutoksia. Loppusyksy ja alkutalvi ovat olleet Tuomistollekin haastavaa aikaa lumen puutteen vuoksi, eikä hän ole päässyt hiihtämään kisoja toivotusti.
”Kovemmat harjoitukset lumilla ovatkin jääneet vähemmälle, vaikka Vuokatissa onkin tullut leireiltyä kohtuuolosuhteissa. Viime vuoteen nähden kisakunto on vielä arvoitus, mutta sama tilanne se on ollut tänä vuonna kaikille”, Tampereella asuva hiihtäjä sanoo.
Tuomiston tavoitteet ovat selkeät:
”Moni satsaa tänä vuonna enemmän myös jokaiseen osakilpailuun, ja myös itselläni on tavoitteena pärjätä hyvin yksittäisissä osakilpailussa ja sitä kautta myös kokonaiscupissa. Myös vapaan hiihtotavan normimatkojen osalta odotan parannusta. Työtä on sillä saralla tehty, ja toivottavasti myös kehitystä tulee taas eteenpäin.”
Tuomisto ja Järvelä pääsevät jälleen kilpailemaan cup-pisteistä myös kotimaassaan, sillä Vuokatti isännöi maailmancupin finaalitapahtuman 22.3.-1.4. Sjusjöenin ja Vuokatin välissä ohjelmassa on kaksi kilpailuviikkoa Yhdysvalloissa tammi-helmikuussa. Yhdysvalloissa kilpaillaan ensin Wisconsinissa Cablessa 26.-30. tammikuuta ja sitten Minneapolisissa 1.-5. helmikuuta.

Suomalaislajien ohjelma Norjassa:
10.12. Ampumahiihto, pikamatka
11.12. Ampumahiihto, takaa-ajo
13.12. Ampumahiihto, pitkä matka
15.12. Maastohiihto, naiset 15 km / miehet 20 km (vapaa hiihtotapa)
17.12. Maastohiihto, sprintti (vapaa)
18.12. Maastohiihto, naiset 5 km / miehet 10 km (perinteinen)

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle