Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naiset aloittivat MM-urakkansa murskavoitolla Australiasta

 

Suomen naiset aloittivat MM-urakkansa murskavoitolla Australiasta


Suomi aloitti salibandyn naisten MM-turnauksen Sveitsin St. Gallenissa selvällä voitolla kaataessaan Australian maalein 13-1 (4-0,5-1, 4-0). Tämä oli maiden kaikkien aikojen ensimmäinen kohtaaminen naisten maaottelussa. Maanantaina Suomi saa vastaansa Latvian, joka otti ison askeleen kohti puolivälieriä kaataessaan  Saksan 6-5.

Suomen naisten kaikkien aikojen ensimmäisen maaottelumaalin Australiaa vastaan sai laukoa Katri Luomaniemi, jonka laukaus oikeasta siivestä painui verkkoon. Jenni Timosen 2-0-maalin jälkeen oli Laura Mertsalmen vuoro onnistua puolustajan paikaltaan maalivahdin kautta, ja vielä avauserässä Kristiina Kauppila siirsi Elina Kujalan syötöstä taukonumeroiksi 4-0. Katriina Saarinen iski Suomen viidennen osuman heti toisen erän alkuun, ja vastustajan hiukan väsyessä Suomi sai herkutella poikkisyöttöjen jälkeen palloja takatolpilta tyhjiin pelattuaan maalivahdin jo sivuun. Suomen tekemä oli myös Australian illan ainoa osuma toisen erän lopulla kun tehot 1+3 koonnut puolustaja Laura Mertsalmi syötti pallon omaan verkkoon.
Päätöserässä Suomen pelitempo putosi eivätkä numerot revenneet niin suuriksi kuin olisi ollut mahdollista. Loppuminuuteilla Hanna-Mari Uimonen hankki ensin röyhkeällä haastollaan jäähyn ja vapaalyönnin, josta Anne Suomalainen lakaisi Suomen kahdennentoista osuman ja uusi sitten temppunsa laukoen itse päätösnumerot.

- Olen tyytyväinen että saatiin iso joukko ensikertalaisia ajettua näin hyvin sisään ja moni onnistui heti myös maalinteossa, Suomen päävalmentaja Karo Kuussaari kertoi ja paljasti joukkueen jännittäneen MM-avausta melko lailla.
- Bussissa matkalla hallille oli hiirenhiljaista ja niin vielä kopissakin. Tämä oli kuitenkin paras mahdollinen peli aloittaa. Kuussaaren mielestä Suomi olisi voinut terävämmällä hyökkäyspelillä tehdä vielä toisen mokoman maaleja.
- Toisaalta myös kaikki kunnia Australialle, joka jaksoi sitkeästi painia ja roikkua ja teki meidän maalintekomme yllättävän vaikeaksi.  Suomen kokoonpanosta puuttuivat jo pari päivää kuumeillut puolustaja Anu Peltokangas sekä hyökkääjät Ella Alanko ja Eliisa Alanko, jotka palasivat pelipaikalta hotellille orastavan kurkkukivun ja lämmönnousun vuoksi.
- Toivotaan heidän tervehtyvän, mutta totta kai huolestuttaa. Asumme tuolla sivummalla omassa kartanotyyppisessä majoituksessamme, ja jos siellä alkaa pöpö levitä niin äkkiä on mehut syöty loppupeleistä. Tänä iltana mietimme vakavasti mahdollisuutta lennättää varmuuden vuoksi Suomesta kaksi varapelaajaa paikan päälle, mutta se olisi kuitenkin vain varotoimi. Kyllä tässä vielä siitä lähdetään, että tämä ryhmä pystyy kisat pelaamaan, Kuussaari sanoi.

Salibandya, St. Gallen, Sveitsi
Naisten MM-turnaus
Australia - Suomi 1-13 (0-4, 1-5, 0-4)

1. erä: 1.47 Katri Luomaniemi (Laura Mertsalmi) 0-1, 7.32 Jenni Timonen (Sanna Roisko) 0-2, 12.10 Mertsalmi (Luomaniemi) 0-3, 14.27 Kristiina Kauppila (Elina Kujala) 0-4.
2. erä: 20.55 Katriina Saarinen (Mertsalmi) 0-5 yv, 25.21 Tiia Ukkonen (Karoliina Kujala) 0-6, 32.10 Anne Suomalainen (Saarinen) 0-7, 32.37 Eija Pasanen (Luomaniemi) 0-8, 38.14 Oma maali 1-8, 39.20 Suomalainen (Roisko) 1-9.
3. erä: 43.17 Roisko (Suomalainen) 1-10, 53.59 Luomaniemi 1-11, 57.04 Suomalainen (Ukkonen) 1-12 yv, 59.01 Hanna-Mari Uimonen (Mertsalmi) 1-13.

Torjunnat:
Leith Woods Australia 11+13+10=34,
Liisa Kokkonen Suomi 1+0+8=9.

Jäähyt: Australia 2x2 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Jesper Juul ja Ricky Konow, Tanska.

Yleisöä: 160.

Suomen parhaana palkittiin Tiia Ukkonen.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle