Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkihypyn superviikonloppu käyntiin Harrachovissa

 

Mäkihypyn superviikonloppu käyntiin Harrachovissa


FIS mäkihypyn maailmancup jatkuu viikonvaihteessa superviikonlopulla Tsekin Harrachovissa. Kolmen kilpailun kokonaisuus käynnistyi perjantai-iltana 9. joulukuuta henkilökohtaisella kilpailulla. HS 142-mäessä kilpaillaan lisäksi lauantaina(10.12.) joukkuekilpailu ja sunnuntaina(11.12.) toinen henkilökohtainen kilpailu.

Perjantaina avauskierroksen yllättäjä oli Itävallan David Zauner, joka liiti 134,5 metriä kierroksen ensimmäisten hyppääjien joukossa. Vasta kierroksen toiseksi viimeisenä hypännyt Gregor Schlierenzauer pystyi syrjäyttämään maanmiehensä Zaunerin johtopaikalta. Schlierenzauer hyppäsi vastaisten tuulten suosiessa kilpailun pisimmät metrit 140,5. Suomen mäkikotkien Matti Hautamäki parantaa hyppäämistään ja onnistui ensimmäisellä kierroksella viemään hyppynsä 129,5 metriin, sijoitus avauskierroksen jälkeen lupaavasti 10. Anssi Koivuranta oli avauskierroksen jälkeen 116,5 metrin hypyllä 30. Olli Muotka karsiutui niukasti kilpailun toiselta kierrokselta.

Finaalikierroksen avaajana hypännyt Anssi Koivuranta paransi suoritustaan ja venytti hyppynsä 124 metriin. Sijoitus lopputuloksissa 25. Matti Hautamäen toisen kierroksen hyppy ei kantanut ensimmäisen tavoin, ponnistuksen ajoitus hieman myöhässä, pituutta hypylle 121,5 metriä ja sijoitus kisassa 17.

Schlierenzauerin vahva johtoasema ensimmäiseltä kierrokselta kesti kilpailun voittoon, kun toinen hyppy kantoi 128 metriin. Toiseksi kilpailussa nousi kolmannella sijalla ollut Japanin Daiki Ito ja kolmanneksi Norjan Andreas Bardal. David Zauner jäi niukasti kärkikolmikon ulkopuolelle.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä oli tyytyväinen Hautamäen hypyn parantumisesta.
- Matin hyppääminen rakentuu nyt oikeaan suuntaan. Tulokseen ei vielä voi olla tyytyväinen, mutta nousujohteisuus näkyi ensimmäisen kierroksen hypyssä. Vielä pientä tarkennusta enää ponnistuksen ajoitukseen, joka nyt hieman myöhässä ja menee vähän tyhjän päälle. Signaali hypyn löytymisestä ja sen potentiaalin olemassa olosta näkyy, ja siihen olen tyytyväinen, totesi Niemelä luottavaisena.

Talven tulon viivästyminen näkyy tekniikkavirheinä kärkihyppääjienkin suorituksissa kaikilla mailla. Maailmancupia johtavan Andeas Koflerin voittoputki katkesi Harrachovin perjantai-illan kisassa.
- Tämän päivän kisa oli olosuhteiden puolesta kauden paras. Hyvä kisa, tuulivaihteluita ei ollut paljon. Hyppäämättömyys näkyy kaikilla joukkueilla, myös itävaltalaisilla, kuten tänään nähtiin. Nyt pitää rakentaa hyppäämistä rauhassa kohti mäkiviikkoa. Itseluottamuksen kautta hyppyyn tulee hyvä rytmi. Nyt pojilla ei vielä ole automaatiota hypystä, ja se näkyy tason vaihteluna, summasi Niemelä.

- Anssi Koivuranta hyppäsi ensimmäisen kisansa Harrachovin mäestä, eikä vielä ihan tunne sen metkuja. Tänään toinen kisahyppy oli jo hyvä ja varmasti jatkaa tästä tasaista hyvää tekemistään. Janne Happosen ongelma on päinvastainen kuin Hautamäellä, ponnistus tapahtuu liian aikaisin. Eli pientä malttia ponnistukseen ja voidaan odottaa hyviä tuloksia, kertoi Niemelä avauskisan jälkeen.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
9.12.2011 Harrachov CZE, HS 142
1. Gregor Schlierenzauer AUT 246.8
2. Daiki Ito JPN 245.8
3. Andreas Bardal NOR 245.0
17. Matti Hautamäki 207.1
25. Anssi Koivuranta 192.7
34. Olli Muotka 82.5

Janne Happonen karsiutui kilpailusta.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Happonen

Tiedot

Matti Hautamäki

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Olli Muotka

Tiedot