Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkihyppyyn uusi voittaja Richard Freitag - Janne Happonen 17

 

Mäkihyppyyn uusi voittaja Richard Freitag - Janne Happonen 17


FIS mäkihypyn maailmancupin superviikonloppu Tsekin Harrachovissa päättyi toiseen henkilökohtaiseen kilpailuun sunnuntaina 11.12.2011. Harrachovin HS 142-mäessä hypätyn kilpailun voitti Saksan Richard Freitag. 20-vuotias Freitag nousi maailmancup-voittajan korokkeelle ensimmäistä kertaa. Freitagin kilpailuhypyt kantoivat 129 ja 137,5 metriä.Suomalaiskotkien suorituksissa näkyi edelleen tason vaihtelut. Janne Happonen onnistui parhaiten ja perushypyillä 121,5 ja 128,5 metriä sijoitus 17. Matti Hautamäki ja Olli Muotka eivät päässeet tasolleen ja kilpailu jäi ensimmäiseen kierrokseen.Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelää ilahdutti Happosen hyppääminen ja toisaalta huolestutti joukkueen harjoittelutilanne.

Signaaleja vahvasta kapasiteetista on useasta kisasta, harjoituksista, karsinnoista joukkueelta. Automaation puuttuminen näkyy kilpailusuoritusten vaihteluina. Erityisesti kolmikolla: Happonen, Hautamäki ja Koivuranta, on kaikki mahdollisuudet kärkikahinoihin. Minulla on täysi usko, että taso tulee nousemaan, kun saadaan harjoittelun kautta optimitekniikka vakiinnutettua, totesi Niemelä.
- Nyt tämä on oravanpyörä, kun mennään kilpailusta kilpailuun,  eikä päästä harjoittelemaan. Tämä on saatava nyt katkaistua. Jokainen joukkue hakee olosuhteita ja ne ovat nyt tärkeät meidän joukkueelle. On tuskainen tie yrittää kilpailutilanteessa harjoitella, ja siitä nämä heilahtelut tasossa johtuu. Rauhassa eteenpäin, tällä kaudella tullaan tekemään hyviä tuloksia, Niemelä painotti.

FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
11.12.2011 Harrachov CZE, HS 142
1. Richard Freitag GER 292.4
2. Thomas Morgestern AUT 283.9
3. Severin Freund GER 277.8
17. Janne Happonen 259.7
44. Olli Muotka 106.1
45. Matti Hautamäki 104.3

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Happonen

Tiedot