Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Leijonille tappio

 

Leijonille tappio


Suomi kärsi 0-3-tappion Venäjälle Moskovassa käynnistyneessä Channel One Cupissa torstai-iltana. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan nyky-Venäjää on vaikea voittaa, jos omiin menee kolme kiekkoa. Tässä Jalosen kommentit heti ottelun jälkeen!

- Hyvää oli yritteliäisyys ja taistelu. Alivoimapeli oli erittäin hyvää ja uhrautuvaa, Jalonen aloitti CANAL+:n Mika Kortelaisen haastattelussa.

- Hyökkäyspeli jäi vajaaksi, se täytyy myöntää. Se oli pehmeää emmekä menneet maalin eteen riittävän rohkeasti.

Venäjän avausmaali syntyi ensimmäisessä erässä erikoisesti, kiekko ponnahti maalivahti Teemu Lassilan taakse puolustaja Mikko Mäenpään selästä. Kaksi muuta maaliaan Venäjä teki päätöserässä.

- Vähän erikoisia maaleja tuli, ensimmäinen omasta pelaajasta ja kolmannessa erässä pelasimme vähän lepsusti maalinedustalla. Parempi joukkue voitti, mutta en tiedä, oliko ero ihan noin iso. Kun kolmanteen erään lähdimme, uskoimme, että peli vielä kääntyy, mutta emme pystyneet sitä kääntämään.

CANAL+:n asiantuntijat kiinnittivät huomiota Venäjän passiiviseen pelitapaan.

- Venäjä oli jo Karjala-turnauksessa aika passiivinen, Jalonen vahvisti.
- Siellä on valmentaja vaihtunut, aiemmin valmentajana oli entinen huippuhyökkääjä (Vjatsheslav Bykov), nyt entinen huippupuolustaja (Zinetula Bilyaletdinov). Se näkyy kaikessa. Joukkue pelaa oman pään kautta ja erittäin hyvin, sitä ei voi kieltää.

- Olemme tehneet kahdessa pelissä yhden maalin heitä vastaan. Hyvin heidän pelinsä tuntuu toimivan, erinomaista alivoimaa ja hyvää maalivahtipeliä. Aina on 3-4 äijää kiekon ja heidän maalinsa välissä. Tasakentin on vaikea luoda maalipaikkoja, se on ihan fakta. Heitä vastaan ei voi päästää kolmea maalia, parin maalin pitää riittää voittoon.

Suomi pääsi ottelun avauserässä pelaamaan lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Maali jäi syntymättä.

- Viidellä kolmea vastaan pitää pystyä maali tekemään. Jos ei tee, voi käydä huonosti, kuten meille nyt. Ensimmäisen maalin tekeminen on aina tärkeää, jotta saa hyökkäyspeliin rentouden. Maalinteon yrittäminen oli vähän väkinäistä ja laukauksemme tuhnuja. Emme saaneet ylivoimaan tappamisen meininkiä, Jalonen päätti.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta  / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle