Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yhdistetyn parisprintti kilpailtiin Seefeldissä

 

Yhdistetyn parisprintti kilpailtiin Seefeldissä


FIS yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonvaihteessa kolmen kilpailun kokonaisuudella Itävallan Seefeldissä. Perjantaina 16. joulukuuta kilpailtiin pitkästä aikaa maailmancupissa parisprintti. 20 joukkueen kilpailu hypättiin HS 109-mäessä suomalaisittain hienoissa tunnelmissa.

Kovavauhtisessa hiihtokisassa jossa molemmat hiihtivät 5 x 1,5 km matkat kaksikolla ei vielä ollut asiaa kärkikahinoihin.Seefeldin HS 98-mäessä tuuliolot vaihtelivat ja Eetu Vähäsöyrinkikin joutui hypyssään kummulla tuulen haastamaksi, mutta hän pystyi venyttämään hypylleen mittaa 95 metriä. Janne Ryynänen on löytänyt onnistuneella leiriviikolla jälleen lisää itsevarmuutta hyppäämiseensä ja päivän toiseksi pisin hyppy kantoi 101,5 metriin. Suomalaiset saivat olla tyytyväisiä suorituksiinsa, sillä niillä irtosi mäkiosuuden voitto. Erot hiihto-osuudelle lähtiessä olivat kuitenkin pienet ja takaa-ajajina lähtivät vain 6 sekunnin erolla Saksan II-joukkue ja 10 sekuntia myöhemmin Ranskan I-joukkue.Hiihto-osuudella suomalaiskaksikko sai luopua kärkisijastaan ensimmäisen kierroksen jälkeen. Vuorotellen hiihdetty puolentoista kilometrin lenkki kovilla vauhdeilla oli vielä liikaa suomalaisille joukkueena. Ryynänen-Vähäsöyrinki kaksikko sijoittui lopputuloksissa sijalle 13. Ranska I-joukkue taisteli koko hiihdon ajan kärkisijoilla ja piti pintansa loppuun saakka. Ranskan voittajajoukkueessa kilpailivat Sebastian Lacroix ja maailmancupia johtava Jason Lamy Chappuis.Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen oli iloinen joukkueen mäkiosuuden onnistumisesta.

- Iloinen voi olla tämän päivän mäkiosuuden tuloksesta, tosi positiivista. Nuoremmista kilpailijoistamme Eetu on vahvin mäessä tällä hetkellä ja hänen valinta Ryynäsen pariksi oli hyvä lähtökohta  ajatellen lähtönumeroa hiihto-osuudelle. Tämä parisprintti on niin raju veto, kova vauhdiltaan, että ei vielä pysty vastaamaan siihen. Janne hiihti hyvät kierrokset tänään, pohti Savolainen.Yhdistetyn joukkueella onnistunut leiri takana. Ryynäseltä voi odottaa hyviä tuloksia lauantain ja sunnuntain gundersen-kilpailuista.

- Leiri oli onnistunut kokonaisuus. Janne on saanut taas lisää itseluottamusta, mikä näkyi tänäänkin kisassa. Lähtökohdat on hyvät viikonloppuun. Toivotaan vaan, että kelit eivät sotke suunnitelmia, sillä lauantaiksi on luvattu kovaa lumisadetta. Sunnuntaiksi on sitten luvattu aurinkoista keliä, kertoi Savolainen.

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle