Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten 10 km yhteislähtökisan voittoon Roglassa Kowalczyk – Saarinen neljänneksi

 

Naisten 10 km yhteislähtökisan voittoon Roglassa Kowalczyk – Saarinen neljänneksi


Maastohiihdon maailmancup jatkui naisten osalta tänään Slovenian Roglassa 10 km perinteisen hiihtotavan kilpailulla. Puolan Justyna Kowalczyk otti kauden avausvoittonsa maailmancupissa, kakkos- ja kolmostilat päivän kilpailussa menivät Norjaan, Therese Johaugin tullessa maaliin toisena ja Vibeke Skofterudin kolmantena. Aino-Kaisa Saarinen hiihti kauden parhaan sijoituksensa, vastaten myös päivän parhaasta suomalaissuorituksesta kilpailun neljännellä sijallaan.

Naisten kilpailussa taktiikaksi muodostui heti alusta alkaen kova vauhdinpito, josta alussa huolehti Norjan Therese Johaug. Kovavauhtinen ensimmäinen kahden kilometrin lenkki olikin jakanut porukan hyvin, kärkijoukkona viisi hiihtäjää erottautunut muista: Therese Johaug, Justyna Kowalczyk, Charlotte Kalla, Vibeke Skofterud ja Aino-Kaisa Saarinen.

Ensimmäisen lenkin jälkeen, Johaugin lisätessä vauhtia ainoastaan Kowalczyk sekä hyvin luistavilla suksilla hiihtänyt Saarinen ja Skofterud pystyivät seuraamaan.

Miesten kilpailun tapaan, naisten kisassa käytössä oli kirimaali, josta Johaug otti täydet pisteet, Kowalczyk kirimaalissa kakkosena ja Saarinen kolmantena. Kirimaalin jälkeen Kowalczyk alkoi vastaamaan vauhdinpidosta, joka lopulta johti siihen että pari kilometriä ennen maalia muut olivat jääneet hänen taakseen. Saarisella oli vaikeuksia pysyä Johaugin perässä ja hiukan ennen kahdeksaa kilometriä myös Skofterud meni hänestä ohi. Näin kilpailun kakkostilasta käytiin Norjalaisten välinen taistelu, jossa Johaug lopulta karisti Skofterudin kannoiltaan ja Johaug maalissa toisena. Saarinen raskaiden viimeisen puolentoista kierroksen vaiheiden jälkeen maalissa hienosti neljäntenä, lähes 48 sekuntia voittaja Kowalczykille jääneenä.

Krista Lähteenmäki oli kilpailun toiseksi paras suomalainen kymmenennellä sijallaan. Lähteenmäki putosi kärjen vauhdista vahvan alun jälkeen, nostaen lopussa hienosti sijoitustaan ja sijoittuen näin lopulta kisan 10:s. Kerttu Niskanen (20:s) myös maailmancupin pisteille.

- ”Alussa oli vähän hässäkkää, ja jouduin sieltä sitten nousemaan. Rytmi katosi ja muodostui happoja, joten kaksi ensimmäistä kierrosta oli vaikeita. Muuten oli hyvää hiihtoa ja ihan hyvät tuntemukset. Enkä ollut enää 11:s! Loppukirissä kukistin sprintticupin johtajan Randallin, mikä oli hyvä asia myös”, kommentoi Krista Lähteenmäki kilpailun jälkeen.

- ”Kaikkeni annoin, mutta ei vaan paukut riittäneet. Viimeinen kolme kilometriä oli aika vaikea. Kauden parasta antia tämä kuitenkin oli, taas on pieni askel eteenpäin otettu. Palkintopallipaikka ei jäänyt kauas. Hyvä kisa, alusta lähtien lähdettiin aika haipakkaa. Suksetkin toimivat tänään hyvin. Tästä voi hyvillä mielin lähteä kohti huomista sprinttiä ja Tour de Skitä”, kertoi puolestaan Aino-Kaisa Saarinen.

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKerttu Niskanen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot