Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Anders Bardal Engelbergin lumisateessa 1.

 

Anders Bardal Engelbergin lumisateessa 1.


FIS mäkihypyn maailmancup jatkui lauantaina 17. joulukuuta Engelbergin (SUI) HS 137-mäessä. Suomen mäkikotkat olivat hyvässä vireessä karsinnassa, mutta lumisateessa hypätyssä kilpailussa tulostaso ei vielä säilynyt. Janne Happonen oli mäkikotkien paras - sijoitus 27. Lumisateisen kisan mestariksi hyppäsi Norjan Anders Bardal.Perjantailta (16.12.)peruttu karsintakilpailu hypättiin lauantaina, joka sujui suomalaisittain mukavasti. Koko nelikko kilpailuun ja heistä Anssi Koivuranta ja Janne Happonen lupaavasti 10 parhaan joukossa. Kilpailun ensimmäisellä kierroksella mäkikotkien tulostaso ei yltänyt samalle tasolle ja Janne Happonen selvitti 126 metriä kantaneella hypyllä ainoana paikkansa toiselle kierrokselle. Sijoitus 19. ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisen kierroksen sääolot olivat haastavat alppien keskellä sijaitsevassa Engelbergissä. Sakea lumisade teki ponnistuksen ajoittamisen hyppääjille selvästi vielä hankalammaksi ensimmäisestä.
Janne Happosen toisen kierroksen hypylle pituutta kertyi 113,5 metriä. Kierroksen lopusta ei puuttunut dramatiikkaa, ensimmäisen kierroksen kakkonen Anders Bardal sai vastaisia tuulia avukseen ja hypylle mittaa 133 metriin. Kilpailua johtanut Gregor Schlierenzauer kaatui 130 metriä kanteen hyppynsä alamäkeen kertyneeseen lumikerrokseen ja sijoitus muuttui kärkipaikalta 11:nneksi.Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä totesi olosuhteiden haastavuuden kisassa, mutta myös yliyrittämisen vieneen parhaan suorituksen mäkikotkilta.
- Oli todella haastavat olosuhteet. Meidän tilanteesta on sanottava, että aika ohkainen tuo itseluottamus on vielä joukkueella alkukauden haasteiden jälkeen. Meillä oli onnistunut leiri Ramsaussa, joukkue sai hyvän tunteen hyppäämiseen. Karsinta näytti pientä lupausta siitä mitä on löytymässä. Sitten kun isketään iso vaihde päälle kilpailussa, tulee ylilatausta ja siitä tekniikkavirhe, joka tuhoaa hypyn, totesi Niemelä kilpailun jälkeen.

- Nyt pitää luottaa siihen omaan juttuun, eikä yrittää enemmän kuin on. Se riittää. Joukkueella on niin kova halu huipulle ja siksi yliyrittämistä tulee. Nyt rauhassa jatkamaan, vuorokaudessa voi tilanne muuttua jo paljon hyvään suuntaan. Tavoitteet ovat ehdottomasti mäkiviikolla ja sen jälkeen, summasi Niemelä tilanteesta.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Happonen

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot